Minden eddiginél aktívabban keresik a határvadászokat Szolnok megyében

Megosztás

Érthető az igyekezet, ugyanis tavaly decemberben derült ki, hogy a rendkívüli pszichológiai nyomással járó szolgálatra nagyjából ötből egy jelentkező alkalmas, november végéig összesen 4117-en jelentkeztek, közülük végül 1804 emberrel kötött szerződést a rendőrség.

A megyei rendőrkapitányság munkatársai szerte a megyében adtak tájékoztatást a toborzópontoknál megjelenteknek a szerződéses határvadász szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról. 

A rendőrök minden helyszínen jelentkezési egységcsomagot is adtak, ami a hivatalos honlapjukon is elérhető a határvadászok képzésével kapcsolatos fontosabb információk mellett.

Sőt, jelen lesznek és standot állítanak vasárnap a Jászapátiban megrendezésre kerülő Országos Állat- és Kirakodó Vásárban is, az érdeklődők 9 és 10 óra között kaphatnak első kézből tájékoztatást a képzésről.

Úgy tűnik, a tavaly júliusban indult határvadász-toborzás lemaradásban van. A tervezettnél jóval kisebb számban feleltek meg fizikailag és pszichológiailag a jelentkezők, annak ellenére, hogy enyhítettek a felvételi követelményeken, már nyolc általánossal is lehetett jelentkezni, valamint a hat hónapos képzési idő két hónapra csökkent.

Akár 400 ezer forintos fizetést, cafeteriát, ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátást ígérnek, mindezért cserébe az államhatár őrzését, felderítést, az államhatár jogellenes átlépésének megszakítását várják.

Kép: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek