Jótevőivel végzett a tószegi gyilkos – Elfogta a rendőrség F. Ferencet

Megosztás

Közel egy napon át helyszíneltek a bűnügyi technikusok a tószegi Tiszavirág utcában, ahol hétfő este találtak rá B. Mihály holttestére. Az 50-es éveiben járó férfi többé nem ölelheti magához unokáit, egykori munkatársa végezhetett vele. F. Ferenc után hajtóvadászat indult, mint kiderült, a férfi jótevője párjával, Zsuzsával is végzett.

– December közepén láttuk először a faluban ezt az embert, nem helybéli, nem ismerte senki – mondta a Blikknek szomorúan Kis Gergő, aki egy utcában lakik az áldozatokkal.

– Misitől hallottuk, hogy valaha együtt dolgoztak, s miután a férfi gyakorlatilag tönkrement, megsajnálta, nem akarta hogy hajléktalanként megfagyjon télen az utcán. Befogadták őt Zsuzsival.

– Bár ne tették volna – sírta el magát egy másik szomszéd, Katalin.

– Éreztem, hogy baj lesz, láttam azt az embert többször a boltban bevásárolni, de bizony csak bor meg pálinka volt a kosarában. Mondtam is Zsuzsinak, sokat iszik az az ember. Bólogatott, de azt mondta, Misivel régebben együtt dolgoztak, a párja meg úgy érezte, segítenie kell a fedél nélkül maradt kollégáján.

Mihályék – ha nem is vetette fel őket a pénz – szeretetben, békében éltek. Élettársak voltak, nem házasok. Ők sem voltak született tószegiek, a férfinek korábban meghalt a felesége, Zsuzsával együtt vette meg a kis faluszéli házat, amin mindig volt mit csinosítani. Ebben vállalt szerepet a befogadott vendég is, aki egy ideig sokat szorgoskodott a portán.

– Nap mint nap láttuk fát vágni, szinte le sem tette a baltát – vette vissza a szót Kis Gergő.

– Olyan ez, mint egy rossz horrorfilm, így utólag belegondolva, aminek ha az elején van egy balta, akkor a végén tuti azzal fog vagdalkozni a rém.

Mihályékat január 13-án látták utoljára. A rendőrségre érkező bejelentés után ellenőrizték a járőrök a házukat, majd azonnal értesítették az ügyeletet, gyilkosság történt. Bestiális gyilkosság, mindkét áldozatot több, éles, súlyos tárggyal ütés érte, esélyük sem lehetett a túlélésre, lemészárolta őket a gyilkosuk. A szomszédok szerint F. baltával ölhetett, s a helyszínelők egy nagy papírzacskóban hozták ki ottjártunkkor az elkövetés eszközét, amely valóban egy nagy méretű tárgy volt.

A közeli csárda vendégei csendben emlékeztek meg Mihályról és párjáról. Mint mondták, a férfi sokat járt ide, de főleg kávézni, beszélgetni.

– A közelben lakók azt mondták, Misiék próbáltak menekülni, de az az ember utánuk ment, kivégezte őket. Szétcsapta a fejüket, ez borzalom. Hogy miért? Hát a pénzükért biztos nem, Misinek nem volt tartaléka. Reméljük, a rendőrök elkapják, mielőtt mást is bántana. Az biztos, hogy a faluból eltűnt, mert mindenki őt kereste. Nem szeretnénk, ha egy ilyen embertől rettegnének Tószegen.

A rendőrség nagy erőkkel kereste az emberöléssel gyanúsított F. Ferencet. A nyomozók szerint az 59 éves gyanúsított Budapest felé menekülhetett, hisz korábban évekig élt a fővárosban.

Lapzárta idején a Blikk úgy értesült: a rendőrök elfogták a férfit.

Nyitókép: A kettős gyilkosság helyszínén egy napon át helyszíneltek a rendőrök / Fotó: Knap Zoltán, Blikk

Blikk.hu

Kapcsolódó cikkek