Belga, görög és portugál csapatokkal versenyzik a nemzetközi kupában a Szolnoki Olaj

Megosztás

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász együttese portugál, görög és belga csapatokkal mérkőzik meg a férfi kosárlabda Európa Kupa főtáblájának csoportkörében, míg az Alba Fehérvár a selejtezőben egy szlovák csapattal száll szembe.

A nemzetközi szövetség pénteki sorsolásán a Szolnok, amely a Magyar Kupa címvédője és a bajnokság ezüstérmese, a harmadik kalapból indult, és az I csoportban a portugál Portóval, a görög PAOK-kal és a belga Limburggal került egy csoportba. Az idei kiírásban 40 klub vesz részt, ebből 15 már a főtáblán van – köztük a Szolnoki Olajbányász is -, 14 csapat pedig a selejtezőkben küzd a fennmaradó hét helyért, míg 18 klub a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkezik.

Az NB I bronzérmese, az Alba Fehérvár, a selejtezős csapatok közül a hét kiemelt egyikeként, hazai pályán játszhatja a visszavágót a szlovák Prievidza ellen. A mérkőzéseket szeptember 24-én és 27-én tartják.

A tavalyi szezonban a Körmend nem tudta magát felküzdeni a főtáblára a selejtezők során, míg az Alba Fehérvár a csoportkör után, egy győzelemmel és három vereséggel búcsúzott a sorozattól.

Egy szinttel feljebb, a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely képviseli Magyarországot.

Április elején, a Szedeák legyőzésével vált biztossá, hogy az Olaj megnyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupa fináléjának idei kiírását.

Kép: Szolnoki Olajbányász Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek