Óvatosan, Szolnokon számos helyen nagy darázsfészkek vannak

Megosztás

A szorgos rovarok többek között a Zagyva-parti sétányra is több ponton építkeztek, nem is kicsi fészkeket, de máshol is beléjük futhatunk.

Ha nem lett volna elég probléma eddig is Szolnokon (többek között a Zagyva-parti sétányon), most még erre is ügyelnünk kell. Sokan szeretnek letáborozni és pihengetni ezen a területen, a kisgyermekeknek pedig éppen fejmagasságban van például ez a nem is kicsi fészek.

Normális esetben ritka, hogy egy darázsfészek nagyobb gondot okozzon, ám ha a nagylétszámú sereg fenyegetve érzi magát és a fészket, könnyen tömegesen megtámadhatják az embert, ami sérülést, allergiás reakció esetén még súlyosabb következményeket is okozhat.

Kovács Gábor osztotta meg az egyik helyi csoportban, hogy az egész sétányon rengeteg a darázsfészek, fentről nézve ráadásul nem is feltűnőek. De olvasónk már arról is beszámolt, hogy a szolnoki művárnál lévő játszótér nagy kapujába is beköltöztek, egészen pontosan annak vasszerkezetébe, a második merevítőbe. Ha véletlenül megbolygatnánk élőhelyüket, csípős fogadtatásban lehetne részünk, legyünk óvatosak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek