Hatalmas méhraj telepedett meg a Széchenyi lakótelep egyik faágán

Megosztás

A legtöbb esetben nem támadnak, ne bántsuk őket, a legtöbbször egyszerűen továbbállnak egy-két nappal később. Irtani pedig végképp ne irtsuk ki a rajt, mert súlyos büntetést fizethetünk érte.

Nagyon nem mindegy, hogy egy nagyobb darázsfészket látunk, vagy méhcsaládot. A darazsak jóval gyakrabban támadnak állatra és emberre is, a méhek többségében békések, ha nem piszkáljuk őket. Tifani egy szolnoki helyszínen látta meg a rajt, de csak a hozzáértők információi alapján lett mindenkinek világos, hogy nem darázsfészek, hanem egy nagyobb raj méh, amit láthatunk.

A Széchenyin, a Pepco mellett az egyik fán van, illetve joggal tarthatunk tőle, hogy már csak volt ez a nagyobb méhraj, amit elsőre többen is darazsaknak néztek. Molnár Zsolt (szakértő méhész) világosította fel az olvasókat, hogy egy méhraj van ott, nem minden esetben maradnak ugyanott, de senki ne menjen hozzá túl közel, főleg nem erős parfümmel a testén.

Ádám egyértelmű jelzést adott arról, hogy vegyszerrel lefújta az érintett területet, így vélhetően sok példány elpusztult, a megmaradtak nagy része pedig valószínűleg elmenekült. De a méheket tilos irtani, így büntetést és sérülést is kockáztatott emberünk, mert ha a veszélyt érezve tömegesen támadták volna meg, abból jóval nagyobb gond is adódhatna. Itt látható a raj által elfoglalt fa távolabbról:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek