Szolnoki propagandaoldal nyúlta le a Csillagvizsgáló felvételét

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt a Szol24-en is olvashattak róla, hogy milyen csodaszép látványt nyújtott Jász-Nagykun-Szolnok megyében a sarki fény. A szolnoki Uránia Csillagvizsgáló szakköréből többen nyomon követték az eseményt, illetve felvételeket készítettek. Úgy tűnik azonban, hogy a kormánypárt leghangosabb szolnoki szócsöve, A Mi Szolnokunk ismételten forrásmegjelölés nélkül töltött fel a saját felületére egy videót, amit már a Kopernikusz-kör sem hagyott szó nélkül.

2005 óta a legerősebb geomágneses vihar érte el a Földet péntek este, ennek köszönhetően Magyarországról, még a déli részekről is jól látható volt a jelenség. Répási Balázs és lapunk munkatársának képeit ide kattintva tekinthetik meg.

A szemet gyönyörködtető sarki fényhez viszont hozzátartozik egy kevésbé szép történet: a szolnoki Uránia Csillagvizsgáló arról számolt be a közösségi oldalán, hogy A Mi Szolnokunk nevű kormánypárti propagandaoldal, amely csak az elmúlt egy hónapban 235 ezer forintot költött fizetett politikai hirdetésre, visszaélt az egyik videójukkal.

Az este folyamán két nagyfelbontású kamerával készítettek time-lapse videót, amit a YouTube-ra töltöttek fel vízjelezve. A Fidesz által irányított lejáratóoldal engedély nélkül feltöltötte a saját oldalára a videót, ráadásul a Kopernikusz-kör szerint ez nem az első eset.

„Éppen ezért, mivel a legutóbbi kérésünket is figyelmen kívül hagyták, hogy távolítsák el azt a videót, így most arra kérjük az oldal kezelőit, hogy amennyiben észlelésünk elnyerte a tetszésüket, úgy az eredeti posztot osszák meg.  Ezt a “kalóz” videómegosztást pedig távolítsák el, mert egyrészt ezt nem így szoktuk csinálni (letöltés, és engedély nélküli jogtalan feltöltés), másrészt etikátlan dolognak tartjuk ezt a fajta tevékenységet. Minket meg- és kikerülve tették ezt. Nem szép dolog más tollával ékeskedni” – írják.

Kép: Répási Balázs, Szol24, TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok – Kopernikusz-kör Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek