Idén sem lesz ponthatárváró esemény Szolnokon? – Viszlát fiatalok!

Megosztás

Július 24-én kiderül, hogy kiket vettek fel az egyetemek és főiskolák szeptemberben induló képzéseire. Hagyományosan a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban ilyenkor Pont Ott Partit szerveznek, ahol a végzős diákok együtt nevethetnek és sírhatnak. Szolnok ebben sem tudta tartani a tempót, utoljára a 2010-es években volt hasonló rendezvény. A városvezetés mikor mondott le a fiatalokról?

Hiába keressük szakadatlan a következő héten esedékes programot, se híre, se hamva. Helyette olvashatjuk majd Szalay Ferenc szívhez szóló Facebook-posztját, ahol párás tekintettel, kizsigerelt közhelyek kíséretében kíván sok sikert a búcsúzó középiskolásoknak, akik alig várják, hogy egy valóban élhetőbb városba költözzenek. Egy olyan városba, ahol az emberi élet legszabadabb éveit nem “trógerkedésként” értékeli a város polgármestere és legalább gesztusok szintjén igyekszik megérteni az igényeiket. (Mindehhez például elengedhetetlen volna, hogy legalább fele annyi időt töltsön a helyi tizen- és huszonévesek körében, mint amennyit a sportpályákon és az Ormos Imre parkban.)

2011-ben a Kossuth téren, egy Sub Bass Monster koncerttel indult a helyi PontOttPartik kérészéletű diadalmenete, majd 2014-ben a Szolnoki Főiskolának köszönhetően egy ennél is jobban szervezett esemény várta a végzősöket az akkor még “teljes pompájában” látogatható Tiszaligeti Strandon, ahol a kedvezményes belépő mellé ajándék csúszdázás is járt.

A tíz évvel ezelőtti esemény plakátja a 620 forintos fürdőbelépővel
A 2016-os rendezvény, ahol az egyik program így szólt: “Beszélgetések a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási karának jelenéről, jövőjéről”

Két évvel később, 2016-ban már egy belvárosi helyszínen, az Agóra téren gyülekezhettek a felvételizők, itt is élő koncert és kivetítő fokozta a hangulatot.

Ám 2016 után, mintha elvágták volna a szolnoki negyedikesek évenként megrendezett pontvárós sorozatát; a Szolnoki Főiskola mélyrepülésével párhuzamosan a felvételizők fiesztája is feledésbe merült. Csak remélni tudjuk, hogy nem örökre és októbertől végre a jövő is terítékre kerül, ahelyett hogy mindig a múlt dicsőségét keressük a “vizek városában”.

Például Nyíregyházán K Kevinnel és három másik fellépővel várják az ünneplőket, a veszprémi Pont Ott Partin a VALMAR, Szegeden a Carson Coma fog fellépni a ponthatárok kihirdetése után. De lesz Pont Ott Parti Egerben, Miskolcon és Pécsett is. A legnagyobb létszámú ponthatárváró rendezvényt általában a fővárosban, Budapesten szervezik meg.

Fotók: Aba-Novák Agóra Facebook, Szolnok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek