Célba ért a Véső úti Sportkomplexum fejlesztése? – fotók

Megosztás

A szolnoki Véső úti Sporttelep és környéke 4,5 milliárd forintból valósult meg. Péntek délelőtt Németh Szilárd és Schmidt Ádám társaságában átadták a komplexumot, mi pedig kicsit megkapargattuk a csillogó esemény felszínét.

Az előző napok időjárását tekintve még az égiek is velünk örülnek, sőt annyira bíztunk a fellegekben, hogy hamarosan az égből érkezik az első meglepetés – vette kezdetét a Véső úti Sportközpont díjátadó ünnepsége. A rendezvény ünnepi zászlóit ugyanis a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár világbajnoki egysége hozta fentről, hogy továbbítsa azt Dr. Schmidt Ádám államtitkárnak, Szalay Ferenc polgármesternek, Dr. Katona Károly főigazgatónak és válogatott sportolóinknak, hogy elhelyezzék a kijelölt területre lobogni.

Kezdődik az ünnepélyes átadó

Az eseményen főként egykori sportolók, önkormányzati, illetve állami tisztségviselők, iskolaigazgatók vettek részt. Megkülönböztetett tisztelettel köszöntötték B. Nagy Pál olimpiai bajnok párbajtőrözőt, akinek nem mellesleg a nevét viseli a szomszédos sportcsarnok. Jelen volt Németh Szilárd a Magyar Bírkózó Szövetség Elnöke, országgyűlési képviselő, valamint Dr. Kovács Antal olimpiai-és világbajnok cselgáncsozó is. A névsort a végtelenségig lehetne folytatni, viszont a programok már folytatódtak is.

A lelátó megtelt fideszes politikusokkal

Az MH Szolnok Légierő zenekara vonult fel, hogy előadják különleges, “gyepshowra” keresztelt műsorukat. A zenebona után a Fiumei és Kőrösi Általános Iskola 360 diákja alkotott különböző alakzatokat, hogy a végén megformálják a “Szolnok” feliratot. Ügyes gyerekek, úttörő dalokat idéző zenei aláfestés, vastaps zárta ezt a blokkot.

A hat  különböző projektből megépülő komplexum, első átadása közel öt éve volt, de a mai nappal kijelenthetjük, hogy felkerült arra bizonyos “i”-re a pont, célba ért a fejlesztés – hangzott el. Kezdve a B.Nagy Pál Sportcsarnoktól, az Atlétikai Centrumon át, a Strandfürdő felújításáig. Közúthálózat, parkoló épülhetett, illetve megvalósult a Véső úti térség bel- és csapadékeloszlás fejlesztése.

Németh Szilárdnak is járt egy aranyérem

Dr. Schmidt Ádám is gratulált, megosztott néhány személyes kötődést Szolnokkal. Felesége Kovács Katalin, háromszoros magyar bajnok kajakos lévén gyakran edzőtáborozott városunkban, és, ha már itt voltak az Olaj meccseit sem hagyták ki.

Öröm és boldogság a falakon belül

Az egészséges életmód fontossága mellett szó esett a város többoldalú, strukturált, nem csupán az élsportra épülő hanem szabadidős mozgást is támogató hozzáállásáról, az idén huszonötödik alkalommal megrendezett Coop futásról, ahol több, mint hétezren kocoghattak együtt.

Majd a városrehabilitációs program sikerességének a részleteit hallhattuk, milyen nagy munka árán lett rend és tisztaság a környéken. Ekkor éreztük, hogy ideje utánajárni olvasói levelünk igazságtartalmának, és a sporttelep mögötti területet átfésülni, hogy valóban hónapok óta halmokban áll a szemét és derékig ér a gaz.

Sajnos a bejelentés nem rágalom volt, a fotóinkon látható a szomorú valóság. A színvonalas műsor okozta mosolyunk lekonyult, kevésbé tudtuk élvezni a hátralévő programokat, az emlékplakettek átadását, és az ünnepélyes szalagvágást. Pogácsával, vízzel és egy emlékéremmel a nyakunkban vigasztalódtunk. Az egyedülálló fejlesztés vitathatatlanul célba ért, de, ahogy nagymamám is mindig mondta, ne csak ott legyen tisztaság, ahol eszik a vendégsereg.

Hulladéklerakó a falakon túl
Jól van az úgy, a magas faltól úgysem látszik
Hamarosan indul a parlagfű szezon, lehet hogy azt már nem állítja meg a betonfal

Szerző: Nagy Milán László

Fotók: Vajó Levente

Kapcsolódó cikkek