Németh Szilárd Karcagra látogatott, a Sámándobnál viszont darázsfészekbe nyúlt

Megosztás

Nagy az esélye, hogy kormányzati sikerként kívánta bemutatni a helyiek nagy része szerint csak felesleges és hatalmas pénzkidobásnak (sokak szerint lopásnak) lehet nevezni a sokmilliárdos Sámándobot. Ezt saját közösségi oldalán a tudtára is adták.

Németh Szilárd, fideszes politikus büszkén tudatta csütörtökön, hogy megérkeztek Karcagra (bár a látogatás jóval korábban történt). Ezt a Sámándob előtt elkészített közös képpel illusztrálta.

Lassacskán kilenc évvel ezelőtt, 2015-ben a milánói világkiállításra készült el a már akkor nagy vitákat generáló alkotás, amit kétmilliárdért hoztak haza teljesen szakszerűtlen módon, a hóval, esővel szemben védtelenül a szabad ég alatt tartották, majd az acélszerkezet rozsdásodása és összességében az épület állapotának radikális romlása után a kormány elhatározta, hogy konferenciaközpontot, vagy sztyeppemúzeumot (!!) csinál belőle. Végül előbbi valósult meg – írta meg korábban a Szol24. Onnan tudhattuk meg azt is, hogy 4,4 milliárdba fájt nekünk, adófizetőknek csak az alkotás újraépítése és átalakítása.

Németh posztja alatt pedig a hozzászólók nem fogták vissza magukat. Kérdés, beindul-e a moderálás és ha igen, mikor. Egyikük felhozta, hogy 4 400 000 000 forintba került a Sámándob felépítése Karcagon. Miután 5-6 milliárdért felhúzták és lebontották Milánóban. Aztán pedig kétmilliárdért hazahozatták, hagyták teljesen lepusztulni évek alatt, majd újra felépíteni ezért az említett 4,4 milliárdért, óriási üzlet. Már akinek, nekünk adófizetőknek biztosan nem.

Egy másik hozzászóló az érkezés hírére annyit közölt, hogy akkor ő bizony lelakatolja a biciklit. Volt, akit egészen más kérdések foglalkoztattak. “Pacal! Ettől olcsóbb lesz a gáz, az üzemanyag? Inkább Tóniról meg az ügyészségről kellene posztolni!” – írta. Darázsfészekbe nyúlt a politikus Karcagon ezzel a Sámándobbal. (Fotó: Németh Szilárd, Facebook)

Kapcsolódó cikkek