Szalay Ferenc hazugsággal vádolta meg politikai ellenfeleit a közgyűlésen

Kiakadt az őt legyőző ellenzékre (Forrás: Szalay Ferenc Facebook oldala)

Megosztás

Egymást kóstolgatta Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi polgármestere és a választáson legyőző alpolgármestere Györfi Mihály az önkormányzati választások utáni első közgyűlésen. Egy ellenzéki képviselőnek is kijutott a jóból. A Szolnoki Vízilabda Aréna és a leendő polgármester egy interjúbeli kijelentései kavarták fel az állóvizet.

A június 20-i közgyűlésen már a napirend előtti kérdéseknél elszakadt a cérna. Dr. Füle István a Szolnok 2024 frakcióból a Szolnoki Vízilabda Aréna éves áramtartozásáról, és az áramszolgáltatás esetleges kikapcsolásával kapcsolatban érdeklődött, valamint az a Szolnoki Vízilabda Sportclub ifjúsági tagozatának esetleges átvételének lehetőségéről a polgármesternél. Azt is megjegyezte, a Pénzügyi Bizottság elnökeként kezdeményezi a soron kívüli számlakifizetést. A képviselő kiemelte a szolnoki sportélethez való pozitív hozzáállását is.

Dr. Füle István szolnoki képviselő (Forrás: szolnoki Önkormányzati TV)

A polgármester válaszában elmondta, hogy a kormány segítségével folyamatosan támogatják a vízilabdát. Az aréna ugyan az önkormányzat tulajdona, de a létesítményt tizenöt éven át a Szolnoki Vízilabda Sportclub köteles üzemeltetni, amire szintén kaptak kormányzati segítséget. Az áramot nem fogják kikapcsolni, az ifjúsági tagozat átvételéről viszont tárgyaltak a szülőkkel, hogy megfelelő körülményeket tudjanak biztosítani. A képviselő vádjait visszautasítva végül a fejéhez vágta, hogy a Pénzügyi Bizottság elnökeként minderről tudnia kellett volna, és az ellenzékiek megint hazudnak.

E performansz után Tasnádi Zoltán fideszes képviselő tett fel kérdést Györfi Mihálynak a Népszavával készült interjújában elhangzó állításaival kapcsolatosan. A kérdéses interjúról lapunk is hírt adott. Az alpolgármester válaszában az arénára terelte a szót, amit a polgármester el akart venni tőle, mivel Dr. Füle István képviselő kérdése neki szólt, arra nem válaszolhat. Amikor Györfi újfent az ominózus interjú utolsó mondatáról („Hogyan lesz pénz a költségvetésben? Ez igazán egyszerű: nem visszük haza.”) kezdett beszélni a Szalay a jegyző felé fordulva hangosan kijelentette, hogy be fogja perelni az alpolgármestert hitelrontásért.

A polgármesteri választást megnyerő Györfi Mihály és az ellenzéki képviselő-jelöltek. Nem sikerült többségbe kerülniük (Forrás: Szol24)

Szolnok regnáló polgármestere Facebook oldalán is kifejtette a közgyűlésen történtekről a véleményét. „Ahogy a mai közgyűlésen elhangzott, minden alaptalan és hatásvadász ellenzéki vádaskodás ellenére a város cégeinek beszámolói kiváló működésről tanúskodnak, azokat kiváló szakemberek vezetik, olyanok, akik a takarékos működéshez igazodva magas színvonalon jó gazdaként működtetik a rájuk bízott intézményeket. Elkeserítő, hogy az ellenzék továbbra sem hagy fel a hergelés politikájával, megpróbál elüldözni mindenkit az álhíreivel és hazugságaival… Szerencsére Szolnok közgyűlésében többségben vannak és lesznek is azok a képviselők, akik számára mindig Szolnok az első! Ezt a testületet a szolnoki választópolgárok szavazták meg, akik biztosak lehetnek abban, hogy mi az ő érdekeiket szem előtt tartva hozzuk meg a döntéseinket a városért. A mai nap legfontosabb tanulsága, hogy a testület baloldali tagjainak komoly hiányosságaik vannak a felelősség és az elkötelezettség terén, ahogyan ezt a nemrég befejeződött közgyűlés bizonyította is.”

Források: szolnoki Önkormányzati TV, Szalay Ferenc Facebook oldala.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek