A Szolnok vízilabdázója is ott van az olimpiára készülő keretben

Megosztás

Varga Zsolt szövetségi kapitány kihirdette a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott bő, 21 fős keretét, amelynek felkészülési keretében helyet kapott a Szolnoki Dózsa-Praktiker játékosa, Bányai Márk is.

A magyar szövetség csütörtökön jelentette be a három kapus és 18 mezőnyjátékos alkotta csapatot. „A téli világversenyekre való felkészülésnek volt egy része, ami a munkáról szólt, és volt egy része, ami a játékról. Arra úgy tekintek, mint egy első felvonásra, most következik a második, a legfontosabb, a közvetlen olimpiai felkészülés” – mondta a kerethirdetés kapcsán Varga Zsolt. –

A kapitány azt is elárulta, szeretne bevezetni néhány új módszert, ami további segítséget jelent majd a munkájukhoz. Bővítik azt az eszköztárt, amivel jobban tudják kontrollálni a fáradtságot, befolyásolni a regenerációt.

A válogatott egyik fele már június 3-tól munkába áll a Margitszigeten, két héttel később pedig csatlakoznak azok, akik június 5. és 7. között a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében érdekeltek, azaz tíz ferencvárosi pólós, plusz a két balkezes, a címvédő olasz Pro Reccót erősítő Zalánki Gergő és a görög Olympiakoszban szereplő Vámos Márton.

A válogatott július 26-án indul az olimpiára, ahol 28-án vívja az első csoportmérkőzését a házigazda franciák ellen, majd a spanyolok, a japánok, az ausztrálok és a szerbek következnek. A keretben szerepel a Dózsa kapusa, Bányai Márk is. A 24 éves játékos Nagyváradon született, a Szolnokkal 2021-ben bajnoki aranyat és Eurokupát ünnepelhetett.

Tegnap olvashattak már a szolnoki pólósok szerepléséről, az idei szezonban a hatodik helyen végeztek, míg a veretlen Ferencváros tarolt az egész idény során. A Dózsa vezetőedzője, Hangay Zoltán úgy értékelt, negatívum, hogy több volt ebben a szezonban, de pozitívum, hogy idén is a Szolnok lett a legjobb vidéki együttes.

    A férfiválogatott olimpiai felkészülési kerete:

    Kapusok:

Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC-Telekom)

    Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (CN Marseille), Burián Gergely (Vasas-Plaket), Fekete Gergő (FTC-Telekom), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Manhercz Krisztián (CN Marseille), Molnár Erik (FTC-Telekom), Nagy Ádám (FTC-Telekom), Német Toni (FTC-Telekom), Pohl Zoltán (FTC-Telekom), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Vámos Márton (Olympiakosz), Varga Dénes (FTC-Telekom), Vigvári Vendel (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Zalánki Gergő (Pro Recco)

Kép: vizilabda-szolnok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek