Brutális szezon a Ferencvárostól, a Szolnok a hatodik helyen zárta a vízilabda-bajnokságot

Megosztás

A főcsoport a Ferencváros veretlenségével és a Szolnok csalódást keltő ötödik helyével zárult. Előbbinek nem akadt kihívója a 13 mérkőzés során, 216:108-as gólkülönbséggel tarolt. A felsőházi küzdelmeket a Szolnok 18 ponttal az ötödik pozícióban zárta, ám a Honvéd elvette ezt a helyezést, 13-12-re és 7-8-ra nyert az ötödik helyért folyó küzdelemben.

Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21-14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten és ezzel begyűjtötte a diadalhoz szükséges második győzelmet.

A pontvadászatban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel.

Az 5. helyért folyó párharc mindkét összecsapását elveszítette a Szolnoki Dózsa Praktiker, az EPS Honvédtól az első és második mérkőzésen egyaránt 1-1 góllal kapott ki. A szezon végével búcsúzásra is sor került, a szakmai igazgató Kovács István a csapat képviseletében Jansik Dávidtól és Pásztor Mátyást is elköszönt. Jansik a BVSC játékosa lesz, míg Pásztor visszavonul a profi vízilabdától.

„Örülünk a győzelemnek, és az ezzel kivívott ötödik helynek. Nagy fegyverténynek tartom, hogy győztünk Szolnokon, mióta én vagyok a Honvéd edzője először nyertünk az otthonukban” – a kispestiek mesterének, Szívós Mártonnak az értékeléséből is látszott, igazi fegyvertény a Szolnok ellen győzni.

A Dózsa vezetőedzője, Hangay Zoltán úgy értékelt, negatívum, hogy több volt ebben a szezonban, de pozitívum, hogy idén is a Szolnok lett a legjobb vidéki együttes.

Az elmúlt tíz szezon bajnokai:
2014: ZF-Egri VK
2015: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-PQS Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: A koronavírus-járvány miatt nem hirdettek bajnokot
2021: Szolnoki Dózsa
2022: FTC-Telekom Waterpolo
2023: FTC-Telekom Waterpolo
2024: FTC-Telekom Waterpolo

Kép: vizilabda-szolnok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek