Szomorú hír: elment Smile, az Életjel mentőtacskója

Megosztás

Turi László, az Életjel Mentőcsoport vezetője osztotta meg a hírt, miszerint az országszerte jól ismert, 13 éves Smile mentőtacskó átkelt a szivárványhídon. A csapatot számtalan hazai bevetésen és három külföldi katasztrófa során segítette.

Smile – Magyarország egyetlen mentőtacsija – azon mentőcsapatok egyikének oszlopos tagja, amelyek Törökországba indultak, hogy segítsenek a bajba jutott embereknek a földrengés után” – írta tavaly februárban a Tacskó Találkozó hivatalos oldala a Facebookon.

Jóban-rosszban együtt

Valóban, azáltal, hogy az Életjel Mentőcsoportot felkérték a törökországi földrengés áldozatainak felkeresésére indított kutatásra, Smile is velük utazott, hogy segítse a keresést. Tőle búcsúzik most az ország.

Smile első földrengéses bevetése Ecuadorban volt 2016-ban, de kutatott holttestek után például a tragikus Hableány hajó katasztrófája után is. Tavaly februárban ismét a figyelem középpontjába került mind a mentőcsoport, mind hazánk legkisebb mentőkutyája, hiszen hat szakemberrel és négy kutyával tettek meg mindent annak érdekében, hogy minél több élő embert – és sajnos – holtat megtaláljanak a romok alatt.

Munka közben

Turi László megtörten írt a közösségi oldalán: „Ahol megjelentél, mindenhol hagytál egy kicsit a nevedből… A nevedből, melyet hat hetes korodban adtam Neked, mert miután kivettelek abból a madárketrecből, amelyben árultak egy vásáron, Te egyértelműen mosolyogtál. 13 évig velem volt ez a mosoly… Most átkeltél a szivárványhídon, ahol ezentúl kutatsz, de itt hagytad a szívemben a mosolyt. Köszönök mindent, Öreg! Kék eget, Smile!” – búcsúzott szeretett négylábú társától.

Képek: ÉLETJEL Mentőcsoport Szolnok Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek