Az Életjel is segített a Holt-Zagyvába elmerült autó kimentésében

Megosztás

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvába merült el egy személygépkocsi a tegnapi napon. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, nem sérült meg. Az Életjel Mentőcsoport részt vett a műszaki mentésben, az egység búvárjai daru segítségével tudták kiemelni a járművet.

A szolnoki hivatásos tűzoltókat és az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület búvárait riasztották a balesethez. Az egységek megkeresték és egy tűzoltódaruval kiemelték a vízből a járművet – ezeket az információkat osztotta meg a nyilvánossággal a Katasztrófavédelem.

Emellett nem mindennap látható képeket osztott meg Turi László, a mentőcsoport vezetője. Többek között látható, ahogy a búvárok a mélybe mennek, a mentési munkálatok főbb állomásai és végül a kiemelés.

Az Életjel Mentőcsoport munkájáról az elmúlt időszakban több alkalommal is beszámoltunk. Líbia északkeleti részén, Derna kikötővárosában gátszakadás történt tavaly szeptemberben, több ezer ember elhunyt és mintegy 30 ezren vesztették el otthonukat a katasztrófa következtében. Nem sokkal később magyar mentőcsoportok indultak a helyszínre, 46 emberrel és 3 kutyával nyújtanak segítséget. A mentésben többek között részt vesz az Életjel, a Spider, a Főnix és a Legott Mentőcsoport is.

Képek: Turi László

Kapcsolódó cikkek