Az Életjel is segített a Holt-Zagyvába elmerült autó kimentésében

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvába merült el egy személygépkocsi a tegnapi napon. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, nem sérült meg. Az Életjel Mentőcsoport részt vett a műszaki mentésben, az egység búvárjai daru segítségével tudták kiemelni a járművet.

Tovább olvasom

A hegymászó nem fordult vissza az előre kitűzött időpontban, ezért kerülhetett bajba saját felesége szerint – videó

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, bajba kerülhetett az oxigénpalack nélkül a Mount Everesten csúcstámadásra induló hegymászó, Suhajda Szilárd. Most már mentőcsapatok keresik, mert semmi életjelet nem ad magáról és nagyon túl van a biztonságos időn.

Tovább olvasom

Smile nyugodtan mehet nyugdíjba, lesz méltó utódja

Új keresőkutyát tanítanak be a zagyvarékasi Életjel mentőcsoportnál. Vito, a fekete labrador kiképzése elkezdődött, betanítása több mint másfél évet vesz majd igénybe. Már most gondoskodni kell Smile utódjáról, hiszen a szervezet sokat tapasztalt és megélt 11 éves mentőkutyája egyszer nyugdíjba fog vonulni. Az utánpótlást Vito személyében biztosítják. A 10 hetes labrador jó úton jár, máris beilleszkedett új környezetébe. Smile kiváló keresőkutyának bizonyult, a kis tacskó többek között részt vett a törökországi földrengés áldozatainak felkutatásában is. Fotó: Életjel mentőcsoport Facebook

Tovább olvasom

Eredményes volt a minősítő gyakorlat

Az éves minősítő gyakorlat ideje érkezett ma el a szolnoki Életjel mentőcsoport számára. A feltételezés szerint egy személyautó az útmenti árokban egy fának csapódott, a járműben két ember tartózkodott, őket kellett kimenteni. A gyakorlat eredményes volt, a csoport a megfelelt minősítést kapta érte. Mint megírtuk, az életjelesek nemrégiben többször használatos autót vehettek át, amin a mentési fogásokat gyakorolhatják. Ezt a gyakorlatot is ezen a kocsin hajtották végre.

Tovább olvasom

Ezt az autót arra szánták, hogy szétvágják

Elkészült a szolnoki Életjel mentöcsoport többször használható, műszaki mentési gyakorlatokhoz alkalmazható gyakorló járműve, erről számolt be közösségi oldalán a csoport vezetője, Turi László. A vezető hozzátette, a szolnoki hivatásos tűzoltók hasonló járművét alapul véve készítették el a gyakorlati fogások elsajíttására készült autót. Ez azt jelenti, hogy a vágási pontoknál cserélhető fém részek, a feszítési pontoknál pedig ugyancsak cserélhető fa betétek vannak az autóban. A tető zsanérok segítségével nyílik. Forrás és fotó: ÉLETJEL Mentőcsoport Szolnok / “ÉLETJEL” Fire & Rescue Team Facebook

Tovább olvasom