Rengeteg elhunytat talál a líbiai katasztrófa helyszínén az Életjel Mentőcsoport

Megosztás

Minden házat átnéznek a magyar mentőcsapatok, sok helyen jeleznek a kutyák.

Mint arról már írtunk, nemrég Líbia északkeleti részén, Derna kikötővárosában gátszakadás történt, több ezer ember elhunyt és mintegy 30 ezren vesztették el otthonukat a katasztrófa következtében.

Nem sokkal később magyar mentőcsoportok indultak a helyszínre, 46 emberrel és 3 kutyával nyújtanak segítséget. A mentésben többek között részt vesz az Életjel, a Spider, a Főnix és a Legott Mentőcsoport is.

A zagyvarékasi Életjel Jász-Nagykun-Szolnok megyében számos alkalommal vett már részt mentési vagy keresési munkálatokban, kint voltak például Törökországban a februári földrengés idején, a Spider Mentőcsoport pedig Borsod megyében lehet ismert, vezetője Miskolc díszpolgára, Lehoczki László.

Most Lehoczki hivatalos Facebook-oldalán tettek közzé friss információkat a magyar mentőcsapatok munkájáról: a legfontosabb, hogy az összes magyar mentős jól van Líbiában.

“Mindenki mindenkit segít. Segítik egymás munkáját, az egészségügyisek (Budapest Mentőszervezet) oda figyelnek mindenkire, hogy minden oké legyen” – olvasható a posztban.

“A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat is csinálja a saját reszortját, és Laciék is, azaz az Inter Rescue Hungarian USAR Team is. Remekül, összehangoltan dolgozik kint az összes magyar mentős, és ami nagyon fontos,nagyon figyelnek egymásra.”

“Járják az utcákat, minden házat átnéznek. Ahol jelez a kutya,sajnos sok helyen jelez, megjelölik a helyet és mennek tovább. Így járnak romról romra. Azt mondta, rengeteg az elhunyt. Nagyon sok.”

“Hope-pal sincs baj, nem sérült meg, csak meglepték a fülét a legyek. Kezelik, jól van. Amikor beszéltem Lacival, épp horkolt” – írta Lehoczki párja a bejegyzésben a mentőkutyáról.

Kapcsolódó cikkek