Belépni tilos! – mi lesz veled Tiszaligeti Strandfürdő?

Megosztás

Nemcsak az elmúlt hónapokban, már tavaly arról írt a sajtó, köztük a Szol24 is, hogy az átadás eredetileg tervezett ideje a ködbe vész, már ami a Tiszaligeti Strandfürdőre való belépést illeti. A hányatott sorsú komplexummal ezúttal a Telex foglalkozott – nagyon úgy tűnik, ezen a nyáron sem fogunk önfeledten fürdőzni a megyeszékhelyen.

A hivatalos nyilatkozatok alapján a tíz milliárd forintos költségvetést bőven elérte a Tiszaligeti Strandfürdő, ennek ellenére jelenleg mégis tilos oda a belépés. A beruházás, amelynek a tervek szerint 2021 nyarára kellett volna elkészülnie, áll, az építési területet pedig kerítés veszi körül.

„Annyit mégis lehetett látni az utcáról, hogy az építkezés még folyik, a munkagépek törmelékkupacok mellett állnak, az utak mellett a térkő raklapokon halmozódik, és olykor néhány munkás is megjelent a kerítésen belül egy júniusi hétköznap délelőttjén” – tudósított az állapotokról a Telex.

A Szol24-en áprilisban úgy írtunk az elkészültségről, a Tiszaligeti Strand étterme már alakul, de sok szolnoki a fürdőzéssel is megelégedne. A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán mutatta be, hogy javában zajlanak az előkészítő munkák a környéken, Szalay Ferenc polgármester pedig március végén arról beszélt, hozzávetőleg 90-95%-ban elkészült a Tiszaligeti Strand fejlesztése.

A városvezető, akit októbertől Györfi Mihály vált a poszton, a Szoljon nevű Mediaworks-kiadványnak úgy nyilatkozott, nem rajtuk múlt, hogy még nincsenek készen, mindenesetre már „tényleg nagyon közel állunk a befejezéshez.” A lap Györfit is megkereste, ő azt mondta, az ellenzék hiába kérte, még őket sem engedték be a strand területére, és részletes információkat sem kaptak az építkezés helyzetéről.

Hozzátette, hogy nem tud megfelelőn tájékozódni a beruházás ügyében, valamint nem világos számára, hogy van-e elég önkormányzati forrás a munkálatokhoz, vagy pont azért alakult ki ez a helyzet, mert már minden állami támogatás elfogyott. „Lassan felnő egy olyan generáció, amelynek a tagjai megszokták, hogy Szolnokról máshova mennek strandolni” – mondta.

A Telex Szalay polgármestert is szerette volna megszólaltatni, majd érkezett is válasz Pókász Endrétől, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs osztályának vezetőjétől. A Szol24 már nem volt ilyen szerencsés, az utóbbi hónapokban elküldött kérdéseinkre rendszerint egyetlen érdemi reakció sem érkezett.

Úgy írtak, az előre nem látható műszaki problémák miatt késik a befejezés: kiderült, hogy a régi medencetest megrepedt, nem javítható, sőt, a termálkutak állapota sem alkalmas a szükséges vízmennyiség kitermelésére. És természetesen koronavírus-járvány, természetesen háborús válság.

Hogy mikor fejeződik be valóban a projekt, és lesz átadva a pihenni, fürdőzni vágyóknak? Erre a kérdésre a hivatal sem tudott választ adni.

Képek: termalonline.hu, Móra Ferenc Sándor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek