Rövid ideig szünetel a viharos idő, de szerdától ismét leszakadhat az ég a Jászkunságban

Megosztás

Péntektől több ízben is megtapasztalhattuk a heves zivatarokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az idő vasárnapra nyugodott meg. Ez viszont csak átmeneti lesz, mert a hét közepén megint jönnek a felhőszakadások, jégesők.

A legtöbb csapadékot kapott északkeleti tájak felett egész nap derült lehet az ég hétfőn. Zivatarnak nyoma sem lesz, legfeljebb reggel délnyugaton fordul elő gyenge zápor. Élénk északkeleti szél fog fújni, keleten átmenetileg erős – írja az Időkép.

Kedden már több felhő árnyékolhat, de csak a déli, délnyugati tájakon van kilátás záporok, zivatarok kialakulására. Élénk északkeleti szél ezen a napon is enyhít a fülledt, párás időn. A nagy hőség egyelőre nem tér vissza, 27-31 fokos maximumokkal számolhatunk a következő napokban. A hajnalok frissítőek lesznek, a legtöbb helyen 20 fok alatti minimumokkal.

Szerdára virradóan számíthatunk a következő viharokra, dél felől korán jöhet a hangos ébresztő. Sokfelé várható zápor, zivatar, majd napközben egyre többfelé. Főként a Dunántúl keleti felén, a középső, később a keleti tájakon készülhetünk heves, akár újabb károkozó viharokra felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Csütörtökön többfelé, pénteken már csak elszórtan, a következő hétvégén előreláthatólag kevés helyen van kilátás záporra, zivatarra. A 30-33 fokos kánikula a hét legvégére térhet vissza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek