Erről neked is tudnod kell, ha az építőjátékok szerelmese vagy

Megosztás

Az építőjátékok nemcsak a gyermekek, hanem bizony a felnőttek körében is nagyon kedveltek. Bizonyos készleteket eleve 18 éven felüliek számára dobnak piacra a gyártók.

Rendkívüli népszerűségnek örvendenek kicsik és nagyok körében egyaránt a Bravostore webshopjában megvásárolható LEGO készletek, amelyek sokszor akciós áron szerezhetők be. Az űrtematikájú szettek kiemelkedően sikeresek, sokan gyűjtik is az ilyen kollekciókat.

A szobádba költözhet az univerzum egy szelete

A LEGO készleteinek hála, az űrjárművek és űrhajósok a szobádban is felbukkanhatnak. Eredetileg a nyolcvanas években dobta piacra az első űrtémájú szettet a dán játékgyártó, amelyet nemrég újra kiadtak.

A LEGO Iconic sorozat részét képező, Világegyetem fantázianévvel ellátott kollekció dobozában egy több részből álló komplexum elemei lapulnak. Ezek a régi idők szellemének fényében készültek, mégis kellően futurisztikusnak hatnak, amikor megépítésre kerülnek.

A szett legkarakteresebb darabja egy hat kerékkel rendelkező rover. Rendkívül részletgazdag jármű, hiszen műszerfalai, valamint vezérlőkarjai is vannak. Az építőelemekből megalkotható egy méreteiben szerényebb, de annál izgalmasabb holdjáró is, továbbá egy űrállomás, valamint egy kommunikációs torony felépítéséhez is van elég elem. Sokak kedvencei, a minifigurák sem hiányoznak a csomagból, akik az új világok felfedezésének főszereplői.

Lebilincselő érzés sok apró elemből alkotni valami nagyszerűt

Az építőjáték sikere részben abban rejlik, hogy az alkotás örömét mindenki szereti átélni. Éppen ezért sokszor a szülők együtt játszanak gyermekeikkel, és ha csak néhány óra erejéig is, de ilyenkor újra fiatalnak érezhetik magukat. Azok, akik az eredeti űrkészletekkel játszottak annak idején, felidézhetik a régmúlt emlékeket az önfeledt építkezés közben.

Űrtematikájú készletekből számos különféle változat létezik. Ezek nemcsak a legkisebbek, hanem a felnőttek fantáziáját is megmozgatják. Bár természetesen minden készlethez jár építési útmutató, nincs kőbe vésve, hogy ne lehetne tetszés szerint átalakítani az építőkockákból készült űrjárműveket vagy az űrállomásokat.

Milyen űrtematikájú játékokat lehet még vásárolni?

A 144 elemből álló Űrsiklót már hat éves kortól ajánlja a gyártó. Eggyel nagyobb falat megépíteni a Moduláris űrállomást, amely 1097 elemből áll, de akár már hét esztendősek is játszhatnak vele.

A LEGO számos precízen kidolgozott űrjárművet is piacra dobott már. Ezek közé tartozik a NASA Discovery űrsiklója, amely 2354 komponensből tevődik össze. Ez már inkább a felnőtt korosztálynak javasolt, csakúgy, mint a NASA Artemis űrkilövő rendszer. Utóbbi elkészítése több napig is eltarthat, hiszen 3601 elem található a készlet dobozában.

Az űrjátékkészletek szuper ajándékok lehetnek akár születésnapra, akár más jeles alkalomra is. Célszerű figyelembe venni a gyártó ajánlását az életkorra vonatkozólag, hiszen a bonyolultabb készletek inkább a felnőttek számára nyújthatnak izgalmas élményeket.

Kapcsolódó cikkek