Egyelőre rejtély, miért nem vették nyilvántartásba Ligeti József indulását – frissítve

Megosztás

Hiába keresnénk, biztosan nem lesz ott a szavazólapon a 2019-ben a körzetét magabiztosan megnyerő Ligeti József. A képviselő, aki az elsők között hagyta ott a Szolnoki Többség-frakciót, bár indult volna a Szolnok Városért Egyesület színeiben, a Nemzeti Választási Iroda honlapján „Kiesett” státusszal szerepel, azaz nem vették nyilvántartásba.

Ligeti öt évvel ezelőtt, összellenzéki indulóként győzte le a kormánypárti Rezák Lászlót, a Szolnoki Olaj egykori trénerét. 2021-ben aztán rendőrök kopogtattak a képviselőnél, „gazdasági csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást” a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. 

„A kérdésében írt büntetőeljárás folyamatban van, vádemelésre, illetve az eljárás megszüntetésére nem került sor” – írta Tompos Márton országgyűlési kérdéseire válaszul Polt Péter az ügy kapcsán idén februárban.

Mindenesetre Ligeti József a leghangosabb kritikusa lett kiválása után a Szolnoki Többségnek. Távozásakor arra hivatkozott, hogy a csapat pozíciókat osztogat magának és támogatóinak, szakmai alap nélkül nevez ki és vált le embereket.

Ahogy az ellenzéki többség szétporlásáról írt cikkünkben fogalmaztunk, a Ligeti-féle Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület egyaránt gondolhatja úgy más civil egyesületekkel egyetemben, hogy jelölteket állít az idei önkormányzati választásokra.

Januári prognosztizációnk annyiban volt pontos, hogy a képviselő valóban elindult volna a körzetében. A valasztas.hu oldalt böngészve azonban azt láthatjuk, a nyilvántartásba vételét elutasították, “Kiesett” státusszal törölték május 21-én. A pontos okokról őt kérdeztük e-mailben, amennyiben választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés: A Szol24-et a képviselő arról tájékoztatta, saját maga mondott le a jelöltségéről, az okáról nem nyilatkozott.

Kép: Magyar Nemzet

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek