Kétszáz embert csapott be online hirdetésekkel egy szolnoki nő

Megosztás

Elfogtak a gyulai rendőrök szerdán Szolnokon egy nőt, aki hamis online hirdetésekkel mintegy kétszáz embert csapott be – közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A rendőrségi honlapon megjelent közlemény szerint a 24 éves szolnoki nő ruhákat, cipőket, hosztesz- és szexuális szolgáltatást hirdetett az interneten.

Volt, hogy bizonyos ruhák, cipők fotóját a netről töltötte le, máskor a sajátjait fényképezte le, és hirdette meg úgy, hogy azokat nem akarta eladni. A tárgyak és a szolgáltatások árát előre elkérte, ám csak a fizetők töredékének küldött valamit.

Szexuális szolgáltatást is kínált egy erre létrehozott weboldalon. „A jelentkezők és fizetők közül volt, akinek teljesített”, a legtöbben azonban semmit nem kaptak a pénzükért. Volt, aki legénybúcsúra hívta meg hosztesznek, ezért előre elutalt 25 ezer forintot, ám a rendezvényen hiába várták.

A nő – aki azt mondta a rendőröknek, hogy „az idén már nem adott fel hirdetést, mert be akarta fejezni a bűnös üzletelést” – a csalásokhoz a fiútestvére bankszámláját használta, magánál tartotta a számlához tartozó bankkártyát is. A férfi állítása szerint nem tudott arról, hogy a nővére a számlát bűncselekmény elkövetéséhez használta, és a nevére csalásból származó összegek érkeztek.

A Gyulai Rendőrkapitányság a nőt csalás, a férfit pénzmosás bűntettével gyanúsítja és vizsgálja, hogy összesen hány embert vertek át – írták a police.hu oldalon.

Képünk illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek