Bajnoki címet ünnepelhettek a szolnoki férfi röplabdások

Megosztás

Vasárnap megnyerte a másodosztályt, ezzel pedig indulási jogot szerzett a Szolnoki Sportcentrum a férfi röplabda Extraliga 2024/25-es idényére.

A Tisza-partiak a 18 fordulós alapszakaszt veretlenül teljesítették, ebből ráadásul 15 alkalommal 3:0-s győzelmet arattak az ellenfeleik felett. A felsőházi rájátszásban ugyan a Győrtől egyszer kikaptak, a vasárnapi zárókörben 3-1-re verték a PTE-PEAC és a Győr csapatát is, akik így ezüst- és bronzérmesek lettek.

Az élvonaltól a nyeretlenül utolsó Dunaújváros búcsúzott.

„Gratulálok A csapatnak! Hosszú volt az út, de köszönöm mindenkinek, akik velünk tartottak végig az út során. Mindenképp megemlíteném, hogy a csapat tagjai voltak idősebb játékosok is, akik ameddig tudták, segítették a munkánkat, mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzéseken. Külön kiemelném a legtöbbször résztvevőket az edzéseken és mérkőzéseken: Mészáros Márton, Falusi Dávid, Hegedüs László, Bíró Bence és Tímár Mike-t. Egy célt megvalósítottak a fiataljaink, de most értünk oda a hegy lábához, amelyet jövő héten minden erőnkkel egyszer meg kell hódítanunk, hogy a másik kitűzött célunk is megvalósulhasson! Gratulálok még egyszer a csapatnak! Köszönjük a kilátogató nézőknek, szurkolóknak, hogy a mai napon buzdították a fiatalokat!” – mondta Bartal Gergely vezetőedző a győztes mérkőzés után.

Ahogy a szolnoki röplabdások a honlapjukon fogalmaznak, a sport a megyeszékhelyen több évtizedes múltra tekint vissza. A jelenlegi formáját felöltő sportiskola alapító sportágainak egyike volt a röplabda a rendszerváltást követően.

A hazai röplabdasport szakértői a magas színvonalú utánpótlás-nevelést végző Szolnoki Sportiskolát a legjobb négy férfi klub között tartja számon.

Kép: hunvolley.info

Kapcsolódó cikkek