Strandröplabdapályák épülhetnek a szolnoki Tiszaligetben

Megosztás

Kiváló ötlettel rukkolt elő a Szolnoki Sportcentrum: az egyik legnépszerűbb olimpiai sportágnak, a strandröplabdának építenének pályákat a szolnoki Tiszaligetben.

Az olimpiákat tekintve messze a legnépszerűbb kategóriában található sportág a strandröplabda. Ezt mondta Rózsa József, a sportcentrum igazgatója a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülésén. Itt szavaztak arról, hogy épüljenek strandröplabdapályák Szolnokon a Tiszaligetben, népszerűsítve ezt a sportágat, megmozgatva a fiatalokat, minthogy Szolnokon is egyre többen űzik ezt a fajta testmozgást. Ráadásul ezzel e sportág nemzetközi térképére is felkerülhet a megyeszékhely.

A beruházás két részből áll, egy, már korábban beadott anyag módosítását kérték most.

Mint elhangzott, a ligeti strandfürdő területére van elfogadott programjuk, ám az ott csúszó beruházás miatt ehhez nem tudnak hozzákezdeni.

Ezért ennek helyszíni módosítását kérték a közgyűléstől. A beruházást szeretnék áttenni a teniszközpont területére. Itt bőven van hely erre, a 11 pályából kettő áldoznának fel erre a célra. A forrás rendelkezésre áll.

Ugyanakkor a strand területére is szeretnének ilyen pályákat. Új pályázat keretén belül ugyanis újra van erre lehetőség.

Ezt a két területet össze is kötnék egy átjárhatósággal. Kiemelt, A kategóriás versenyek megrendezésére lesz alkalmas mindkét pályarész.

Az új pályázatban immár a strand területén egy szociális blokkot is építenének konténerből.

Összességében egy 85 millió forintos fejlesztésről van szó, amihez jelentős mértékű támogatást élvez a sportcentrum.

Az előterjesztést 15 igen, egy tartózkodással elfogadták.

Képünk illusztráció.

Fotó: hunvolley.hu

Kapcsolódó cikkek