Több Szolnok megyei településen is vért adhatunk a jövő héten

Megosztás

A jövő héten Jász-Nagykun-Szolnok megyében összesen hét helyszínen adhatunk vért, ezáltal segíthetünk az egészségügyileg bajba jutott társainkon. Várják mindazok jelentkezését, akik elmúltak 18 évesek, de még nem töltötték be a 65. életévüket, a testsúlyuk eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzik magukat.

Április 24-én (szerda) délelőtt tíz és délután öt óra között a Szolnoki Területi Vérellátó várja a résztvevőket, emellett a további hat, kiszállásos véradást szervező helyszín:

Tiszasas, Polgármesteri Hivatal (Rákóczi Ferenc utca 32.) április 22. 08:30 – 11:00

Kunszentmárton, Művelődési Ház (Kossuth u. 16.) április 22. 12:30 – 15:30

Túrkeve, Művelődési Ház (Táncsics u. 16.) április 23. 09:00 – 12:00

Fegyvernek, Művelődési Ház (Szent E. u. 184.) április 25. 10:00 – 15:30

Tiszafüred, Művelődési Ház (Örvényi út 6.) április 26. 09:00 – 13:00

Tiszaszőlős, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (Jókai u. 17.) április 26. 14:00 – 16:00

Ne felejtsük el, a véradás valóban életet ment! A vérátömlesztés elengedhetetlen fontosságú azoknak, akik súlyos sérüléseket szenvedtek, vagy műtéti beavatkozásra van szükségük, esetleg valamilyen vérrel összefüggő betegségük van.

Emellett a véradás segít az egészségügyi intézményeknek fenntartani az ellátás stabilitását. Balesetek és sürgősségi esetek gyakran váratlanul történnek és a vérkészletek gyorsan kimerülhetnek. Az önkéntes véradók segítenek fenntartani az ellátást, így biztosítva, hogy mindig legyen elegendő mennyiség a szükségletek kielégítésére.

Szerencsére az egészségügyi intézmények képzett szakemberei gondoskodnak a véradók biztonságáról és kényelméről. Egy véradás általában fél órát vesz igénybe, és egyetlen adomány is több életet menthet. Ha tehetjük, vegyünk részt a kiszállásos véradások valamelyikén, vagy a látogassunk el a Tószegi úton található területi vérellátóhoz április 24-én.

Véradáshoz magunkkal kell hozni a személyazonosító igazolványt, lakcím és taj-kártyáját.

Kép: Csillag Zsuzsa

Kapcsolódó cikkek