Elektromos töltőállomásokat telepítenek Szolnokon

Megosztás

Nagyjából 1,2 milliárd forint támogatás elnyerése által nyílik lehetőség az MVM Mobiliti Kft. által, hogy elektromos töltőket telepítsenek szerte az országban, köztük Szolnokon is.

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) hozzájárulásával 20 helyszínen 4-4 darab, egyenként 150 kilowatt teljesítményű töltőoszlop épül a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) közúthálózat egyes szakaszain. Az MVM Mobiliti 2022-ben kötött támogatási szerződést elektromos töltőállomások telepítésére.

A forrás felhasználásával idén Budakalászon, Csömörön, Dunakeszin, Fóton, Kecskeméten, Maglódon, Miskolcon, Székesfehérváron, Szolnokon és Törökbálinton építenek gyorstöltőket – adták hírül.

A 2011-ben alapított társaság 2017-ben hozta létre az e-mobilitás üzletágat, majd 2018-ban megkezdte a közcélú elektromos töltőállomások telepítését. Saját beruházásokkal és a partneri megállapodások révén már csaknem 1500 töltési pontot hoztak létre – olvasható a honlapjukon.

Az elektromos töltőállomások fontos szerepet játszanak a zöld energiaváltásban és a fenntartható mobilitás előmozdításában számos okból. Gondolhatunk az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, a hosszú távú fenntarthatóságra, vagy a városi levegőminőség javítására.

Kép: gateconnection.hu

Kapcsolódó cikkek