A szolnoki városüzemeltetés is besegített a gólyák zökkenőmentes költözésébe

Megosztás

Kedves történetről számolt be közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Ahogy írták, a szandaszőlősi gólyák otthonteremtésébe kicsit ők is besegítettek.

Az Eszterlánc óvoda cuki szolnoki kabalaállatai egy régi kéményen laktak, olyannyira, hogy nem volt más lehetőség, az állapota miatt le kellett bontani. A gólyákat a helyi városüzemeltetés azonban nem hagyta magukra, sőt.

„A gólyapár kapott egy időtálló fémtornyot, illetve egy remek fészekalapot, így zavartalanul hazataláltak, költözésük zökkenőmentesen sikerült” – olvasható a Facebookon.

Az elmúlt időszakban nem volt olyan hónap, amikor ne olvashattak volna szívmelengető, gólyákkal kapcsolatos történetekről. A Guri nevű fehér gólya a hideg téli hónapokban nem hagyta el az országot, mint a legtöbb társa, hanem úgy döntött, hogy Jászapátin marad és megvárja a tavaszt.

Sajnos a gólya ha akart volna sem tudott volna elrepülni, mivel az erőnléte és egészségi állapota nem tette lehetővé a vonulást. A madarat január elején fedezték fel a város határában, és gyorsan a helyiek kedvencévé vált. A részletekről az Rtl.hu számolt be.

Az első gólyapár idén egyébként Karcagot választotta, a Tények információi szerint február 21-én, érkezett meg az országba az első pár.

Képek: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Kapcsolódó cikkek