Semmi sem szent, vázákat loptak egy szolnoki asszony szüleinek sírjáról

Megosztás

A szolnoki katolikus temetőben történt meg a gyalázatos eset, N. Istvánné megtörten a Ripostnak tette fel a kérdést: mégis ki csinál ilyet, milyen ember lop egy síról? Az anyagiak tekintetében nagyjából 100 ezer forintos, lelki szempontból azonban összegre fel nem válthatóan súlyos kárt okoztak a lelkiismeretlen tolvajok.

A Szolnokon élő hölgynek a férje mondta el, hogy mi történt a sírral, miután az egészségügyi állapota miatt ő már nem tud minden nap kimenni.

A márványból készített vázákat ellopták, amik ráadásul oda voltak ragasztva. Úgy gondolja, az elkövetőknek ebből kifolyólag valamilyen célszerszámot is magukkal kellett vinni, azzal tudták csak lefeszíteni a vázát a sírkőről.

„Még csak kimozgatva se volt, így a sírgyalázóknak nehéz dolguk lehetett. Éppen ezért nem is értem, hogy nem vette észre ezt senki?”

Az asszony arra kér mindenkit, aki esetleg látta a történteket, jelezzenek neki, hiszen rendkívül értékes, Lengyelországból hozatott vázákról van szó, amelyek kiemelt képünkön láthatóak.

Kép: Ripost olvasói

Kapcsolódó cikkek