Semmi sem szent: pofátlanul lopnak a sírokról a szolnoki temetőben

Megosztás

Ami elvihető, azt el is viszik. De sajnos már azt is, ami oda van rögzítve. Akár a síremléket tönkretéve is, szívtelenül levágják a dísztárgyakat, vázákat. Ez zajlik a szolnoki temetőben és kicsit sem egyedi eset. Bele kell ebbe nyugodnunk?

Zsóka most már végképp kiakadt a történteken, miután ez a gyalázat másodszor esett meg velük. “Ordítani tudnék!

Drága Szüleim sírjáról a Szolnoki Római Katolikus Temetőben immár második alkalommal ellopták a vázákat. Első alkalommal 2009-ben, akkor potom 40 ezer forintért újra csináltattuk. Október 26-án lemostuk, rendbe tettük a síremléket. Ma a gyerekeink látogattak el a sírhoz és döbbenten álltak a sírnál. A sírrablóknak van szívük, lelkiismeretük? Nekik vajon fáj, ha a hozzátartozójuk sírját ily módon meggyalázzák? Mit lehet tenni, mit tesz a temetőgondnokság? Semmit, a nagy semmit! Beszedi a sok pénzt a sírhely újraváltásáért!” – dohogott érthetően Zsóka.

A hozzászólások között böngészve sem tárult éppen szép látvány és jövőkép elénk. “A temetőt a Szollak üzemelteti, ők kb mindent is le…rnak.” “Sajnos nemcsak a temető ilyen, hanem az egész város. Sajnálom, hogy lelopták a vázákat, de azoknak az embereknek lelkiismeretük sem igen lehet.” “Az én szüleim sírjáról 3x lopták el, lefűrészelve a rézből készült dísz fogantyúkat az évek alatt. Most már nincs régóta új, mert felesleges.

Tavaly 3 tő virágot ültettünk a sír előtt lévő betonládába. Azon a héten újra mentünk és ki volt ásva. Ez nem normális, ami itt megy. Idióta felesleges fejlesztésre tellett ugye, ami által megkereshetőek híres emberek sírjai. Komplett idióták vezetik ezt várost és dédelgetik azt a réteget aki miatt már semmi és senki nincs biztonságban. Hosszú távon ennek nem lesz jó vége.”

Velünk is esett meg már ilyen?

Kapcsolódó cikkek