Kiakadtak a szolnokiak, a felújított Zagyva-hidat már zabálja a rozsda

Megosztás

Frissen felújítva, nemrég visszaadva a forgalomnak a Zagyván átvezető gyalogoshíd, de minden valószínűség szerint egészen trehány munkát végeztek rajta, mert a korlátot máris látványosan elkezdte enni a rozsda. A szolnokiak pedig bár füstölögnek a dolgon, megszokták és nem lepődnek meg rajta.

Szekeres Sándor vette észre a minap séta közben, hogy az újrafestett korláttal valami nagyon nem stimmel a hídon. “Zagyva híd, “új korlát”. Már végig rozsdásodik. Mi lesz vele tavaszra? Szétrohad addigra?” – tette fel a költői kérdést szolnoki lakótársunk. De hogyan történhetett meg ilyen a frissen újrafestett, felújított híddal és annak korlátjával. A magyarázat a helyiek szerint pofonegyszerű.

“A legalján, ahol az új korlátot ráhegesztették, bizony ott is hiányosan lett lekenve! TISZTA ROZSDA maradt!” “Minőségi munka, mint minden! Köszönjük a városvezetésnek ezt a szép várat meg a környékét, bebizonyították, hogy nem nagyon sikerült ezt sem megcsinálni rendesen! Okádék munka!”

“Már nem tudok ezen bosszankodni, valószínű, hogy egy osztrák vagy német cég a kifizetett pénz feléért is vállalta volna! De a visszaosztás is hungarikum!” “Nem tudom, hogy ezen a dolgokon miért lepődnek meg az emberek. Hiszen ez régóta így működik. Felújítás után pár hónapot bír, utána megint újítás. Legalább mindig lesz indok, hogy hova megy el a pénz.

“Ez is olyan mint az utak. Nem csináljuk meg jól, mert akkor nem lehet javítani pár millióért évente.” “A lényeg, hogy pénz a zsebben. Egy posztkommunista, korrupt városvezetés!” “Ez a Fidesz kiváló munkája.”

Kapcsolódó cikkek