Balfék rendezőt, széthulló életeket is találunk a Szigligeti Színház legújabb premierjében

Megosztás

Michael Frayn Függöny fel! című bohózatának színpadi változatát holnap, azaz március 22-én mutatják be a Szolnoki Szigligeti Színházban Lendvai Zoltán rendezésében. A főbb szerepekben Gombos Juditot, Barabás Botondot és Dósa Mátyást láthatjuk.

A komédiát 1982-ben egyből az év legjobb vígjátékának választották meg, sőt, egy évtizeddel később filmet forgattak belőle, Michael Caine-nel a Rendező szerepében.

A komédia egy színházban játszódik, egy nulla minőségű színdarab turnéra indulás előtti főpróbáján. Az első felvonásban nézőként azt látjuk, amit a szerencsétlen, balfék rendező is, akinek a keze között nem csak a leharcolt tásulata, de a magánélete is széthullik. A második felvonásban ugyanazt látjuk mint az elsőben, éppen csak a turné utolsó előadásán és hátulról. A kulisszák mögül. Ahol aztán végképp minden szereplőről kiderül minden.

A színészek közötti személyes konfliktusok a végletekig éleződnek, a kellékek megbokrosodnak, a stressz úrrá lesz mindenkin. A groteszkké vált katasztrófa teljességgel elkerülhetetlen. Az egymásba omlott társulat alig várja, hogy lemenjen végre rájuk a függöny – olvasható a történet a Port.hu-n.

Michael Frayn leghíresebb művei közé tartozik a Koppenhága és a Veszett fejsze című színdarabok, emellett fordítóként is ismert, orosz drámaírók, köztük Csehov műveit ülteti át angol nyelvre.

Kép: szolnokinaplo.hu

Kapcsolódó cikkek