Szolnok számos helyszíne látványosan elhanyagolt – de kinek a dolga lenne rendbe hoz(at)ni?

Megosztás

Ami magánterületen van, ott a városvezetés nem sokat tehet. De valamit mégiscsak. Most már erősen benne vagyunk a tavaszban, számos helyen azonban csak az elhanyagoltság látszik. Így önkormányzati választások előtt némileg több esély van a figyelemfelhívás utáni területrendezésre.

Éppen ezt hiányolja Lovas Ferenc is az egyik helyi közösségi médiás csoportban. A bejegyzés szerint Szolnokon, a Tószegi út melletti terület és járda is eléggé elhanyagolt állapotban van. A helyiek kérik a mielőbbi tereprendezést. Volt, aki megemlítette, hogy ebből jócskán vannak olyan területek, ami nem önkormányzati tulajdon, így nem nekik kéne rendben tartani. Néhány kép a figyelemfelhívásnak szánt példányokból.

Volt, aki felhívta a figyelmet, hogy a Tószegi út nem csak ez a szakasz. Az orvosszakértői intézet melletti járda is bokatörő és gazos. Olyan reakció is érkezett, hogy a héten a városüzemeltetés megkezdte a fűkaszálást és nem várható el, hogy pár nap alatt mindenhol végezzenek. Erre azonban Ferenc válasza az volt, hogy “akárkié is a terület a városnak joga van felszólítani a rendbetételére, ha mégsem csinálja meg, a Városüzemeltetés elvégzi a munkát és kiszámlázza a tulajdonosnak a munkadíjat”.

Mások azt sérelmezik, hogy ez nem idényfüggő, hanem folyamatosan így van évek óta és nemigen törődnek ezzel a területtel, ahogy sok másikkal sem, Szolnokon. Nekünk mik a tapasztalataink?

Kapcsolódó cikkek