A buszmegállóban mentették meg a szolnoki asszony életét

Megosztás

Elképesztő történetről posztolt az Országos Mentőszolgálat: a 70 éves szolnoki hölgy éppen hazafelé tartott, amikor teljesen váratlanul, minden előzmény nélkül rosszul lett és összeesett. A helyzet könnyen tragédiába fordulhatott volna, ám a hihetetlen lélekjelenlétről tanúbizonyságot tevő szemtanúk megmentették az életét.

A nőt a barátnője megpróbálta felkelteni, a beteg azonban nem reagált. Ekkor figyeltek fel a buszmegállóban és annak környékén a szemtanúk.

Mentőt hívtak, majd mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A telefonos instrukciók alapján a bejelentők megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek az asszony életéért, majd perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az ellátást” – írták.

A mellkasi nyomások, amelyeket időben kezdtek el, sikerre vezettek, a beteg stabil állapotban került kórházba.

Az újraélesztés, ahogy a szolnoki nő esete is mutatja, életeket menthet vészhelyzetekben, például szívmegállás vagy légzési nehézségek esetén. A gyors és hatékony újraélesztés kulcsfontosságú a beteg túlélésének esélyeinek növelése érdekében.

Az újraélesztés során a lélegeztető technikák biztosítják az oxigént a véráramba, ami létfontosságú az agy és más szervek megfelelő működéséhez. Ez segít megelőzni az agykárosodást és más súlyos szövődményeket. Emellett a megfelelően alkalmazott szívmasszázs segít visszaállítani a szívritmust, így növelve az esélyt arra, hogy a szív újra hatékonyan működjön.

Kép: Országos Mentőszolgálat Fb

Kapcsolódó cikkek