Napelemparkot létesítettek Karcagon

Megosztás

Átadák a karcagi Cargill napelemes, zöld, önerőből megvalósuló fejlesztését: a beruházás során telepített napelempark a vállalkozás energiaszükségletének közel 40 %-át fogja előállítani.

A Cargill fontos szempontként hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hosszú távon stabil munkahelyeket teremt. Mivel ezáltal a gyártás volumene folyamatosan nő, növekszik a foglalkoztatás mértéke is.

A napelemparkok rendkívül hasznosak lehetnek a fenntartható energiatermelés és a környezetvédelem szempontjából.

Az általa termelt energia tiszta, nem termel szén-dioxidot vagy más káros kibocsátásokat, így csökkentve a környezeti terhelést és hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

A cég a ’90-es évek közepe óta működik hazánkban. Elsősorban gabona, olajos mag és fehérjetakarmány alapanyagok kereskedelmével és logisztikájával, illetve takarmányformulázással foglalkoznak.

Magyarországon a Cargill 4 telephelyen, több, mint 400 dolgozóval látja el a tevékenységét.

F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő a közösségi oldalán gratulált a „példaértékű, zöld fejlesztéshez”, Szepesi Tibor polgármester pedig sok sikert és szép eredményeket kívánt a lehetőségek kiaknázásához. Az átadóünnepségen dr. Berkó Attila főispán a kormányhivatal képviseletében szintén méltatta a beruházást.

Képek: Szepesi Tibor Fb

Kapcsolódó cikkek