Érdekes megoldás Szolnokon – a felfestések megtörténtek, az aszfaltozás majd később

Megosztás

Megint a Nagy Imre körút sokat emlegetett, feltúrt szakasza a középpontban. De ha csak áprilisban aszfaltoznak, akkor volt értelme három héttel előtte felfesteni, hogy utána újra megcsinálhassák?

Igen, érthető, hogy ideiglenes, de az aszfaltozás például miért késlekedik ennyi ideig? Ha pedig ennyi ideig jó volt, akkor pont ebben az utolsó egy hónapban kell majd duplán dolgozni? “Várhatóan áprilisban aszfaltozza a Magyar Közút Zrt. a Körösi Csoma Sándor Általános Iskola előtt forgalomszabályozási okok miatt felbontott útszakaszt.

A közútkezelő addig is ideiglenesen felfestette a gyalogátkelőt és a kerékpárutat, segítve ezzel a közlekedőket. Amint végleges burkolatot kap az érintett terület, akkor tartós festéssel a végleges kijelölést is megcsinálják a szakemberek” – olvashattuk a Szolnokon beszélik nevű helyi csoportban.

Az érintett terület a Nagy Imre körút – Jósika út kereszteződés és az iskola környéke. Erről már többször is olvashattunk, hogy közlekedési szempontból igencsak nehéz hely. Bár negyedikére ígérték a munkálatok folytatását, az eleve nagyon sokáig elhúzott javítás még tovább csúszott, most pedig egy igen furcsa módját választották a (fél)megoldásnak.

A hozzászólók sérelmezték, hogy az elmúlt hetekben érdemi munkavégzés a területen nem zajlott, most pedig feltették a kérdést, hogy vajon ha idén áprilisban aszfaltoznak, akkor átlátszó lesz az aszfalt? Mert az útburkolati jeleket már felfestették! Erre megismételték, hogy ideiglenes a mostani festést, az állandót majd az aszfaltozás után kapja meg a terület. Erre is érkezett cinikus megjegyzés az olvasóktól, hogy “igen, így bizonyára olcsóbb”…

Norbert napközbeni véleménye tapasztalatból: “Nagy Imre krt. átadva! Ugyan újra nem aszfaltozták, szóval fogtömésre vigyázni, olyat dob az a felvágott rész, de örüljünk ennek is” – írta.

Forrás: Facebook

Kapcsolódó cikkek