Szolnoki kezdeményezés segíti a fiatal motorversenyzőt

Megosztás

Abban bíznak, hogy országos méretűvé válik az a szolnoki kezdeményezés, amely a fiatal és tehetséges gyorsasági motorversenyző, Számadó Máté karrierjét kívánja segíteni.

Számadó a tavalyi évben magyar bajnok lett, emellett a FIM Európa-kupában és az Alpok-Adria Kupában is győzedelmeskedett. Hasonlóan ambiciózus célokat tűzött ki 2024-re is, teljes idényt akar menni a német bajnokságban, valamint részt venni a világbajnoki mezőnyben.

Ahogy a Markamonitor.hu-n olvasható, ezek elérésében segíti őt a fanklubja egyik alapítója, a szolnoki Hol-Car Bt. vezetője, Holovatti Zoltán.

„Az a tervünk, hogy Máténak így is próbáljunk segíteni: reméljük, a fanklub által egyre több és több ember ismeri majd meg őt, és így más fórumokon is megtudják, ki is ő és hová szeretne eljutni” – mondta.

Szükség is van a szolnoki – és persze az országos – támogatásra, mert edzője, Szabó János szerint a versenyző adottságai kiválóak, azonban… „Egy valami azonban kell még ehhez – ahogyan akkor is mondtam az apukának –, az első évben lesz egy költségvetés, a következőben meg kell toldani egy nullával, aztán a következőben megint, és így tovább. Csak így lehet előre jutni, ha ez nincs meg, akkor nincs miről beszélni.”

Holovatti úgy gondolja, ez a fanklub elsősorban arra teremt lehetőséget, hogy a motorsportok iránt érdeklődők közössége valamennyire be tudjon szállni a költségekbe, akár relikviák, szurkolói kellékek, pólók felajánlásával, megvásárlásával.

Kép: careersport.hu

Kapcsolódó cikkek