Teljes a kavarodás – Már az első nap baj van az új országos bérletrendszerrel

Megosztás

Ahogy február utolsó napján, azaz tegnap megírtuk, az eddigi tizenöt bérletkonstrukció helyett már csak kettő marad. Az új tarifarendszer bevezetésével egyszerűbb és hozzáférhetőbb közösségi közlekedést ígértek. Nos, nincs kétely abban, hogy ez valóban így lesz, az első nap azonban nem kis fennforgásokat okozott és okoz jelenleg is.

„A március 1-jétől érvényes új tarifa- és kedvezményrendszer bevezetésével összefüggő technikai átállást a tervezett időkeret alatt nem fejezték be, a szakemberek továbbrta is dolgoznak az átállításon” – jelent meg a MÁVINFORM Facebook oldalán.

Bár azt ígérték, a mai naptól a jegypénztáraknál, az automatáknál, illetve online az ELVIRA-ban és a MÁV appban megkezdődik a jegyek és bérletek értékesítése, ez nem mindenhol jött be.

A kritikus hozzászólások folyamatosan érkeznek, valaki szerint az appban gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni a frissítés után, mások kétségbeesve érdeklődnek, hogy ezek után lehet-e a vonaton jegyet venni, illetve mi vonatkozik a napi kerékpárjegyekre? Senki nem tud semmit.

A MÁVINFORM hozzáteszi, A Keleti pályaudvar utascentumában például még tart a technikai átállás, ott emiatt átmenetileg nem lehet vasúti jegyet vásárolni.

A legutóbb frissített kérésüket változtatás nélkül közöljük, hátha valakinek segíteni tud:

A vasúttársaság a MÁVapp felhasználók türelmét kéri, illetve javasolja az alkalmazás törlését és újratelepítését. Ha iOS rendszerű készüléket használ, akkor az App Store nem jelzi a frissítést, érdemes egyénileg külön frissíteni az applikációt.

Kérjük, probléma esetén használják a jegy.mav.hu (ELVIRA) oldalunkat, vagy napijegy vásárlása esetén a jegykiadó automatákat vegyék igénybe a vásárláshoz. 

Szintén a tegnapi cikkünkben összegeztük a legfontosabb részleteket, persze ez majd akkor lesz igazán aktuális, ha egyszer helyreáll a rend:

Az új bérletrendszer legfontosabb részletei:

  • kétféle opció lesz: ország- és (vár)megyebérlet, bérletből kétféle tarifa marad: a teljes árú és a 90 százalékos kedvezményt adó diákbérlet
  • lesz 24 órás napijegy: a Vármegye24 999, a Magyarország24 4999 forintba kerül majd
  • többféle helyjegyet lehet majd venni, az áruk 300-tól 2990 forintig terjed
  • menetjegyből teljes árú, félárú vagy díjmentes lesz,
  • a teljes árú, havi felnőtt országbérlet 18 900 forint lesz
  • a BKK járatain is érvényes Pest (vár)megyebérletek havi 945 forintba kerülnek a diákoknak, 9450 forint a felnőtteknek.

Kép: mavcsoport.hu

Kapcsolódó cikkek