A Keleti helyett a Nyugati vonalát javasolják a vasutat választó szolnokiaknak

Megosztás

Műszaki hiba miatt fél-egyórát késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon – közölte a Mávinform honlapján csütörtök délután. A rákoshegyi biztosítóberendezés helyreállítása várhatóan hosszabb időt vesz igénybe.

Frissítés: Rákos és Maglód között csütörtökön 15 órától megindulhatott a forgalom, azonban a rákoshegyi biztosítóberendezés – várhatóan több napig tartó – helyreállításáig jelentős korlátozásokkal, óránként csak néhány vonat közlekedhet az érintett szakaszon.
Rákos és Maglód között hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok, ezért továbbra is 20-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb eljutási időkre, járatkimaradásokra, kerülő útirányon közlekedő vonatokra kell számítani a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon.
Az alábbiak szerint változik a forgalmi helyzet:

  • Az S60-as vonatok teljes útvonalon, jelentősen hosszabb menetidővel közlekednek.
  • A nagykátai G60-as vonatok nem közlekednek.
  • A szolnoki Z60-as és G60-as vonatok csak Maglód és Szolnok között közlekednek.
  • Rákos és Maglód között a zónázó és gyorsvonatok helyett expressz pótlóbuszok közlekednek.
  • A Keleti pályaudvar és Rákos között a hatvani, miskolci vonali S80-as, Mátra és Agria InterRégió (IR85, IR87) vonattal utazhatnak. az InterRégiók Kőbánya felsőn és Rákoson is megállnak.
  • A Békés InterCity, valamint a nemzetközi EuroCity és IC vonatok kerülőúton, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek a Keleti pályaudvarról indulva és oda érkezve. Zugló megállóhelyen és Kőbánya-Kispesten is megállnak.
  • A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy a Cegléd felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig az újszászi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon is érvényesek.

Képünk illusztráció

Fotó: Fotó: Jászai Csaba / MTI

Kapcsolódó cikkek