Világbajnok lett a jászberényi Yakuzák karatékája, Notheisz Janka

Megosztás

A hollandiai Arnhemben kerül megrendezésre november 17. és 18. között a KWF Világbajnokság, amire a jászberényi Yakuzák SE versenyzői gőzerővel készültek az elmúlt időszakban. Már az első nap hatalmas siker született: Notheisz Janka 16 éves karatéka az U18-asok 60 kilogrammos mezőnyének pénteki versenyén világbajnoki címet szerzett!

Az egyesület összesen négy versenyzőt delegált a világeseményre, Kerekes Réka és Móczó Milán felnőtt kategóriában, Bangó Krisztián az U21-esek között mutatkozik be, Notheisz Janka pedig a juniorok között ért el fantasztikus sikert.

Az Y Média tájékoztatása szerint a versenyt rendkívül hosszú, feszített felkészülés előzte meg, így okkal bizakodhatnak az őket támogató szurkolók. Úgy tűnik, az előzetes várakozások eddig a terveknek megfelelően alakulnak, a mai nap tatamira lépő Notheisz Janka spanyol, lengyel, kazah, ukrán és holland versenytársait sem kímélte.

Az első küzdelmét awazate ipponnal nyerte, ami két félértékű akcióból származó győzelmet jelent. Ezután a második ellenfelét erős fölénnyel, fejrúgással győzte le, majd szintén fejrúgással jutott a legjobb négy közé. Nem volt megállás, a döntőbe is bejutott, de itt sem volt igazi kihívója, ezzel veretlenül végzett az első helyen.

Notheisz Janka minden hazai és nemzetközi versenyen első helyezért ért el az utóbbi hét évben, egyesülete úgy ír róla, mindemellett szerény, alázatos, fegyelmezett és jó tanuló. A Yakuzák SE 34 éves időszakának ilyen kiemelkedő eredményekkel rendelkező versenyzője még nem volt.

Képek: Y Média Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek