Befejeződött a megrongált Erzsébet-ligeti horgászhelyek helyreállítása

Megosztás

Újra várják a horgászokat azok a horgászhelyek, amelyeket megrongálásukat követően nemrégiben helyreállítottak az Abádszalók melletti Erzsébet-ligetben.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a jelentős anyagi ráfordítással és hónapok munkájával elkészült Erzsébet-ligeti horgászhelyek egy részét megbontották, hogy tűzrakóhelyeket hozzanak létre az elmozdított kövekből. A rongálás miatt a partvédelem elveszítette ellenállóképességét a hullámzással szemben, így a viharos szél által felkorbácsolt hullámok nagy károkat okoztak a létesítményekben.

A rekonstrukciós munkálatok részeként a sérült parti helyekre újra vízépítési követ hordtak be, amit aztán kézzel beépítettek. A helyreállítás a 49 horgászállás közül 16-ot érintett az Abádszalók és Kisköre közötti töltésszakaszon. A munkának köszönhetően a horgászhelyek újra régi fényükben várják a horgászokat, közölte a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. 

A Tisza-tó horgászati és halászati hasznosítója hozzátette, bíznak benne, hogy a jövőben csak a növényzet kaszálása miatt kell a térségben dolgozniuk. Egyben kérték, amennyiben azt tapasztalják, hogy egyesek megrongálják a horgászhelyeket, hívják a halőri bejelentő telefonszámot: +36703161979.

Az Erzsébet-liget térsége, az Abádszalók-Kisköre közötti árvízvédelmi töltés mintegy 2400 méteres szakasza a horgászoknak is kedvelt helyszíne. A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. új horgászhelyeket alakított itt ki, a meglévőket pedig felújította. A pecások ezáltal könnyen meg tudják közelíteni a nagyméretű kövekkel megerősített, cserjementes, tiszta vízparti helyeket. Csapadékos időben és azt követően is tudják használni, mert az utat zúzott kő borítja a gát lábától a part éléig, írta az ilovetiszato.hu. 

Forrás: sporthorgász.eu

Kapcsolódó cikkek