Vezetőt váltottak, ez pedig érinti Szolnokot is

Megosztás

Új vezető irányítja februártól a MÁV Vagon Zrt.-t, aminek szolnoki területi központja a Járműjavító. A cég irányítását Ludvig László, a a Siemens Mobility Kft. korábbi ügyvezető igazgatója vette át.

Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója tavaly májusban, egy szolnoki munkavállalói fórumon jelentette be: a magyar iparpolitika fejlesztésével és a hazai vasúti járműgyártás és karbantartás fejlesztéséről szóló kormányrendelettel összhangban eladják a MÁV Vagon Kft.-t. Később az is kiderült, a vállalat új, többségi tulajdonosa a Magyar Vagon Zrt. lett – a társaság a Dunakeszi Járműjavító tulajdonosaként a magyar vasútijármű-gyártó és karbantartó piac meghatározó szereplője, írta az Iho.hu.

A tulajdonosváltás nyilvánosságra hozásakor elhangzott: az IC+ kocsicsalád gyártása is újraindul, a járművek iránt már külföldről is érdeklődtek. A cél, hogy a MÁV Vagon alkalmassá váljon új HÉV-szerelvények és motorvonatok gyártására, mozdonyok, mellékvonali kocsitípusok karbantartására. A távlati tervek között tehervagonok gyártása és karbantartása is szerepel.

Februártól a cég irányítását Ludvig László, a a Siemens Mobility Kft. korábbi ügyvezető igazgatója vette át. Ludvig László a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, valamint PhD fokozatot. Később a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen mérnök-közgazdasági posztgraduális képzésen vett részt. Mérnöki kandidátusa van, szakterülete az automatizálás.

A vasúti alágazatban 1991 óta dolgozik, az utóbbi húsz évben, 2004-től a Siemens Zrt.-nél töltött be különböző vezetői pozíciókat.

A szolnoki területi központban nemrégiben kelentős fejlesztés valósult meg, közel 1 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújult a Járműjavító szociális épülete.

Kapcsolódó cikkek