Állatvédelmi alapot hoznak létre Jászberényben

Megosztás

A képviselő-testületet és a helyi vállalkozókat is aktívan bevonják a költségvetés elkészítésébe Jászberényben, Budai Lóránt polgármester tájékoztatása szerint egy új elemként egy állatvédelmi alapot is létrehoznak, ami a szemléletformálást, ivartalanítást hivatott majd elősegíteni.

A költségvetés pontos megtervezése minden település életében rendkívüli fontossággal bír, Jászberény sem kivétel. Budai szerint az idei költségvetés azonban több szempontból is más, mint az előzőek.

„A kötelező és önként vállalt feladataink az előző évhez képest nem sokat változtak, ám néhány új elem azért mégiscsak megjelent az idei büdzsében. Ilyen az intézmények számára előirányzott bérfeszültség kezelési alap (56 millió), a valamennyi dolgozónk számára biztosított SZÉP kártya (48 millió), valamint az energia kiadások kiegészítését biztosító rezsi alap (30 millió Ft).”

Hozzátette, szintén új feladatként jelenik meg az állatvédelmi alap, amire öt millió forintot különítenek el. Ahogy már említettük, az ivartalanítás mellett a kóbor állatok felszámolásában is eredményeket akarnak elérni. Budai hozzátette, köszöni a munkatársainak és az ebrendészeti telep szakembereinek, hogy „kül- és belterületen egyaránt szinte napi harcot vívnak a felelőtlen gazdákkal és elhanyagolt és kóborolni kényszerülő állataikkal…”

Valóban, még december elején számoltunk be róla, hogy állatkínzási ügy borzolja a kedélyeket a városban. Sajnos nem egyedi esetről van szó, akkor egy külterületen élő, neszűri lakos telkén találták meg a rettenetes állapotban levő kiskutyát, akinek elegendő élelmet, de még csak kutyaólat sem biztosítottak.

Kép: juratus.elte.hu

Kapcsolódó cikkek