Egész Tisza-tó környéke a rejtélyes művész kilétéről találgat

Megosztás

Új mozgalmat indított el egy rejtélyes művész a Tisza-tó környékén. Az alkotó festett kavicsokat rejt el, amelyek mellé kedves üzenetet ír. A Bors interjút készített a művésszel.

Rengetegen találgatják, hogy ki lehet az a titokzatos művész, aki festett kavicsokat rejt el a Tisza-tó környékén. A Borsnak interjút adott az alkotó. A művész 2023 őszén határozta el, hogy kavicsokat fog festeni, szeretett volna egy olyan szabadidős tevékenységet, ami több a telefonnyomkodásnál. Számára a legfontosabb, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára a színes alkotásaival és a melléjük rejtett kedves kis üzenetekkel.

– Nem szeretném ha beszélnének rólam, addig élvezem igazán az egészet, amíg nem derül ki a kilétem. Egyébként sem vagyok ismert ember és ez jó így, szeretnék szürke maradni, elég ha a kavicsaim színesek. A családom sem tud semmit, a barátaim sem. Nekik sem mondom el hogy este-éjszaka festegetek, nehogy elkotyogják véletlenül valakinek. A párom előtt nem tudom elrejteni, ő látja amikor tevékenykedem, de mindenki más előtt titok. Remélem így is marad – mondta a lapnak a titokzatos művész, aki továbbra is névtelen szeretne maradni.

– Kiskörén élek a Tisza mellett, gyönyörű környezetben, szeretem az itt élő embereket, talán ezért jött a sok állatka és szívecske a kavicsokra. Az volt a terv, hogy észrevétlenül hagyom ott parkokban, Tisza-parton, üzletek környékén, kerítéseken, postaládákban és ha a környező településeken járok, szórok szét mindenfelé kavicsokat – tette hozzá.

Az alkotó már több száz kavicsot készített és rengeteg gyerek, valamint felnőtt napját tette szebbé az elrejtett ajándékokkal.

Létrehozta a „Tiszakavics” nevű Facebook oldalt, hogy összegyűjtse az alkotásairól készült képeket. A művész nem számított a sikerre, de kijelenthetjük, hogy egy mozgalmat indított el. A festett kövei helyére gyakran tesznek “válaszkavicsokat” köszönetnyilvánításképp. Már egy társra is szert tett, aki segít neki a kavicsok „terítésében.”

– Hetekkel ezelőtt hosszú üzenetet kaptam egy nagyon kedves, számomra ismeretlen lánytól, hogy megtalálta az egyik kavicsomat, nagy örömet okozott neki és tudja, hogy másoknak is – mondta.

Hogy a levelezésből mi lett, megtudható a Borsból.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek