Gránit díszoklevélben részesült egy 95 éves szolnoki lakos

Megosztás

Szalay Ferenc polgármester nem akármilyen apropóból járt a 95 éves Mácsai Béla Károlynál, aki 75 éve, 1948-ban kapta meg a Jászberényi Állami Líceum és Tanítóképző Intézetben a pedagógus diplomáját. Ez pedig azt jelenti, Mácsai gránit oklevélben részesülhetett.

Díszdiplomában azok a felsőfokú végzettséget szerzett diplomások részesülhetnek, akik az erről szóló oklevelüket legalább ötven évvel korábban szerezték meg.  

Fokozatok: az 50 éve végzett arany diplomás, 60 éve végzett gyémánt diplomás, 65 éve végzett vas diplomás, 70 éve végzett rubint diplomás, 75 éve végzett gránit diplomás, a 80 éve végzett pedig zafír diplomás lehet.

A díszoklevél átadásában Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc segédkezett. „Kilencvenöt évet megélni hatalmas ajándék a sorstól, és ebbe a szép életkorba bizony már belefér egy gránit diploma is” – írja közösségi oldalán.

Hozzáteszi, Mácsai annak idején teljes odaadással vetette bele magát a nebulók oktatásába, nevelésébe, szívügye volt a sport, ahogyan a mozgás még ma is jelen van az életében: minden napot tornával kezd, ez is hozzájárul korát meghazudtoló testi-szellemi frissességéhez.

Képek: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek