Saját termet kaptak a karatésok Jászboldogházán

Megosztás

Egy közös projekt keretében Jászboldogháza önkormányzata és a térség meghatározó sportszervezete, az Y Akadémia ünnepélyesen mutatta be és adta át a sportolni vágyó helyiek számára az Y Házat.

Az átadó ünnepség meghívóján úgy fogalmaznak, a közel száz négyzetméteres terem a jászboldoghási Kyokushin karate szakosztálya, a Funkcionális edző csoport és a NipponZengó mellett számos más sportág otthonaként fog működni.

„A megkeresésnek én nagy örömmel tettem eleget, amikor a karatésok, a multifunkcionális edzést tartók megkerestek és felvetődött ez a gondolat. Nagyon örülök, hogy most itt állunk és megvalósíthattuk ezt a projektet” – mondta a Jászsági Térségi TV kamerái előtt Jászboldogháza polgármestere, Koczáné dr. Fehérváry Mária.

A sportszervezet vezetője, Agócs Tibor 1984-ben Nagykátán kezdte a kyokushin karatét, tizenegy éven át a magyar válogatott tagja volt kyokushin küzdelemben. 1990 óta irányítja a Yakuzák SE-t, Jászberényben, Nagykátán, Jászboldogházán, Jászfényszarun és Tápiószelén több, mint tizenöt éve vezet dojót ezer fölötti létszámmal.

A térség országgyűlési képviselője, Pócs János is jelen volt a megnyitón. „Az Y-ház nemcsak a sportolást biztosítja a gyermekeknek, hiszen a karate egy különleges sportág, több, mint sport. Nevel, önbizalomra, tiszeletre, mások iránti alázatra” – mondta.

Kép: Babinyecz János

Kapcsolódó cikkek