Szolnok megyében is rettegő állatokat hoztak az év utolsó napjai

Megosztás

„Menekülő állatok, amerre csak járunk” – írta közösségi oldalán a karcagi Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány, ráadásul mindez még szilveszter előtt történt: ahogy ilyenkor lenni szokott, a hangos petárdázás és tűzijátékozás borzasztó hatással volt a rémült, szorongó állatokra.

Az alapítvány egy menhelyi munka során járt a napokban Kunhegyesen, ekkor láttak meg egy gyönyörű vizslát, aki elmondásuk szerint rettegve menekült. Szerencsére a chip által gyorsan hazakerült, mindenesetre Jász-Nagykun-Szolnok megyében több alkalommal is beszámoltak megijedt, reszkető, rosszabb esetben elkóborolt házi kedvencekről.

„Szokás szerint már szilvesztert megelőző esténként elindult a durrogás és szegény úgy megriadt, hogy mindent átugrott és megrémülve futott, de szerencséjére most a mi karunkba és nem egy autó elé, de lehetett volna ez másképp is, csak azért mert egyesek nem bírnak magukkal!” – írta felháborodottan az alapítvány a Facebookon.

A hirtelen és erős zajok, mint amilyeneket a petárdák, vagy tűzijátékok váltanak ki, sok állat számára stresszt, félelmet és pánikot okozhatnak. Különösen a kutyák, de más állatok is könnyen megrémülhetnek és szoronghatnak.

Az állattartóknak érdemes gondoskodni arról, hogy a háziállatok biztonságban legyenek szilveszter este. A kutyák számára például lehetőség szerint tartsunk őket zárt helyen, ahol a hangok kevésbé hallhatók, és próbáljuk meg nyugtató környezetben tartani őket.

A Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány a honlapján úgy fogalmaz, fő tevékenységük az elkóborolt, elveszett, sérült állatok mentése, illetve a talált állatok gazdához történő visszajuttatása, vagy megfelelő befogadókhoz juttatása.

Kép: Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány – Karcaf Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek