A főgonosz Darth Vaderért is rajongtak a szolnoki RepTárban

Megosztás

Nem véletlenül a legnépszerűbb turisztikai célpont Szolnokon a RepTár. A repüléstörténeti múzeum valóban olyan attrakciókat kínál, amire messze földről érkeznek a látogatók. Most például a Star Fans Day-nek adott otthont, ami ismét megtöltötte Szolnok büszkeségre méltó intézményét.

Tele parkoló, hosszú, kígyózó sor várt azokra, akikre be akartak térni pénteken a Star Fans Day-re. A Star Wars-rajongókat még ez sem tántorította el, türelmesen kivárták a sorukat, hogy bejuthassanak.

Aki jelmezben érkezett, az ingyen térhetett be, így járt a fiatal szolnoki Böjti Péter is, aki buckalakónak öltözött. Remek és ötletes jelmezt kreált magának, amihez még egy tojástartót is felhasznált légszűrőként.

A kiállítótermet megtöltötték a folyamatosan érkező érdeklődők. A rajongói klubok tagjai pedig cirkáltak és pózoltak a fényképezni óhajtókkal. A klubok messze tájakról is érkeztek, voltak, akik Győrből jöttek el, hogy adózhassanak a filmrajngók csodálatának.

Fejes Róbert Tiszanánáról érkezett. Tőle megtudhattuk, hogy nem is akárki ám, hiszen 20 évig dolgozott Szolnokon. Több évig ő készítette a vármegye moziműsorait a Moziüzemi Vállalatnál. Amikor ez megszűnt, akkor a Tallinn Moziban dolgozott. Ott csináltak először a városban – ha jól emlékszik – 1997 és 2000 között négy Star Wars-hétvégét fővárosi klubosokkal.

Most őket jött megkeresni.

A program egészen délután ötig tartott. Rengetegen éltek a lehetőséggel és élvezték a RepTár biztosította látványos forgatagot, aminek részese volt a legnagyobb Star Wars-rajongói klub, a híres 501-es Légió is.

“Csak” ennyien vártak délelőtt a bebocsátásra
A szolnoki Böjti Péter buckalakónak öltözött
Sisakok a javából
Itt nem az volt, hogy a kiállított tárgyakhoz tilos hozzányúlni
Csillagközi boldogság
Óriási LEGO-építmény
Bárkivel boldogan pózoltak
Ezt most csak úgy: Farkas Bertalan leszállóegysége
Senki sem ijedt meg Darth Vader nagyúrtól 1.0
A LEGO is tarolt a Star Wars-szal
Senki sem ijedt meg Darth Vader nagyúrtól 2.0
Volt, aki ügyességi játékot is kipróbált
Fénykardozni jó!
Pilóták a lázadók seregéből
Nem lehet elég korán kezdeni
Fejes Róbert viccesen azt mondta, hogy ő egy birodalmi lépegető
Két Ahsoka Tano egy helyen
Kylo Ren is Szolnokon járt
Birodalmiak
A Szolnok Tv stábja még a karbonitba fagyasztott Han Solót is meginterjúvolta. Jó, persze csak viccelünk.
Makettek is készültek a helyszínen
Egy nem hétköznapi stand ereklyékkel
Minden szerkezetbe be lehetett ülni

Kapcsolódó cikkek