Jászberényből a Telesportba? – Innen indult a népszerű riporter karrierje

Megosztás

A Riporter kerestetik című műsorban figyelt fel L. Dézsi Zoltán tehetségére az MTV, azóta pedig nincs megállás a karrierjét Jászberényben kezdő riporter számára: most közösségi oldalán osztott meg egy múltidéző újságcikket.

A szegedi születésű L. Dézsi Zoltán több, mint ezer jelentkező közül bizonyult a legjobbnak a vetélkedőben. A nyertes szerződést köthetett a közszolgálati csatornával. A Népszavának akkor azt mondta, „bár egy valóságshowban szerepelve az ország nagyobb hányada ismerné, elégedett azzal az ismertséggel, amelyet a Riporter kerestetik nyerteseként elért.”

Dézsi az esztergomi főiskolán tanult újságírást, majd Jászberényben dolgozott, ott volt a Rádió Jászberény (később Trió) elindulásánál is. A verseny megnyerése után úgy döntött, a Telesporthoz megy, az athéni és a pekingi Paralimpiáról egyaránt tudósított.

Gyorsan telik az idő – a sikerről beszámoló Népszava cikke húsz éve jelent meg, ahogy Dézsi kommentálta a közösségi oldalán, „sitty-sutty elrepült…”

Jelenleg a A Heti Napló Sváby Andrással című műsor szerkesztő-riportereként dolgozik, hétről hétre láthatjuk a tévéképernyők előtt.

Kép: L. Dézsi Zoltán Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek