Egy idős férfi halt meg lakástűzben Tiszaroffon

Megosztás

December 21-én, azaz ma életét vesztette egy idős férfi Tiszaroffon, miután a családi ház konyhájában levő heverő meggyulladt. A tűzben megolvadtak a konyhabútorok, a televízió és a mikrohullámú sütő, a férfi füstmérgezés áldozata lett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint nem ez volt az egyetlen szomorú eset csütörtökön, a Zala megyei Keszthelyen szintén egy idős ember halt meg.

Csütörtök délelőtt érkezett jelzés a kataszrófavédelemhez a tragédia kapcsán, de akkora már csak a pusztító tűz és a holttestet nyomait tudták felfedezni. Tiszaroffon, az Ady Endre úton történt a baleset, teljes egészében égett egy heverő, majd a tűz átterjedt a családi ház több területére is.

A szóvivő közölte, mindkét eset után tűzvizsgálati eljárás indul, ugyanis ugyanekkor Keszthelyen is hasonló eset történt, a ház nappalijában bútorok és ruhák égtek, az idős férfinek már csak a holttestét találták meg a tűzoltási munkálatok során.

A szóvivő, Mukics Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy leggyakrabban egyedül élő, idős emberek válnak lakástüzek áldozataivá. A balesetek elkerülhetők lennének tűzjelzők használatával. A füstérzékelők időben jelezhetik a tűz kialakulását, lehetővé téve a gyors evakuációt vagy a tűz oltását.

A lakástűz veszélyes és súlyos következményekkel járhat, de bizonyos óvintézkedésekkel és megelőző intézkedésekkel csökkenthető a kockázata. Fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk a tűzveszélyes helyzetekkel, és megfelelő lépéseket tegyünk otthonunk biztonsága érdekében.

Ahogy számtalan említették már, a legfontosabb a tűzjelző, füstérzékelő használata. Emellett érdemes nagyon figyelni a konyhára, hiszen az a legtűzveszélyesebb hely a lakásban, vagy a házban. Érdemes rendszeresen ellenőrizni és karbantartani a villamos berendezéseket, nem szabad hagyni, hogy kábelek vagy dugaszolószorítók sérüljenek, illetve figyelni kell a konnektorok esetleges túlterhelésére.

Kép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek