Egyáltalán nem nyújt gyógyírt a szemnek a városképet is csúfító hulladékgyűjtő konténerek látványa

Megosztás

Ütött-kopott, csordultig tele hulladékgyűjtő konténerek csúfítják Szolnokot. Erről tett közzé fotókat egy helyi lakos a Mi folyik Szolnokon? közösségi csoportban.

Egyáltalán nem erősítik a városképről szóló dicsőséges városházi jelentéseket azok a hulladékgyűjtő konténerek, amelyekról fotókat tett közzé egy helyi lakos a Mi folyik Szolnokon? közösségi csoportban.

Mint az illető írta:

“Szeretném tudni, hogy a Széchenyi lakótelepi piac melletti parkolóban lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget az kié? A lakosságé vagy pedig egyéb műintézményé? Már több alkalommal szembesültem azzal, hogy rengeteg borosüveg és röviditalos üveg van a hulladékgyűjtőben, sőt körülötte is. Ez ma. A műanyagos sem különb.”

És valóban, a látvány egyáltalán nem lenyűgöző, sőt, inkább lehangoló.

Persze ilyen fotókon nem szerepel a polgármester , de az illetékes cég vezetője sem, büszkén hirdetve, hogy mennyire szép, virágos és zöld Szolnok és hogy mennyit dolgoznak ők ezen fogalmak megvalósításáért…

Merthogy ezek szerint vannak még hiányosságok és kihívások ezen a téren (is) az Európa kulturális fővárosa címre ácsingózó megyeszékhelyen.

Az üveges mellett a műanyagos konténer is csordultig van tele. Így hogyan lehet felelős gyűjtésre biztatni a lakosságot, hiszen aki szeretné, az sem tudja szelektíven óvni a környezetét…

Forrás: Mi folyik Szolnokon? Facebook, itt a teljes valójában megtekinthetők a konténerek

Kapcsolódó cikkek