Új közösségépítő alapítvány mutatkozott be Cegléden

Megosztás

A nemrégiben alakult Cegléd és Térsége Közösségi Alapítvány bemutatkozó pohárköszöntőt tartott a minap. Az alapítvány egyebek mellett célul tűzte ki az ifjúság helyben tartását és segítését, az idősek védelmét, azok bevonását a várost érintő feladatokba. A közösségi alapítvány – mely legfőképp Cegléd és térségének közösségfejlesztését szorgalmazza – önkéntes munkával, de anyagi támogatással is igyekszik megvalósítani céljait.

Mint azt a Ceglédi TV-nek Rezák-Kottes Anikó, kuratóriumi elnök (képünkön) elmondta, a szervezőmunka már egy éve megkezdődött. Hangsúlyozta, hogy nemzetközi példa alapján hozták létre a szervezetet.

Az alapítvány kuratóriuma nyolc tagú. Fő céljuk, hogy az adományozási kultúrát elterjesszék Cegléden. Ahogy az elnök fogalmazott, az alapítvány egy híd az adományozók és az adományozottak között. A szervezet mentora a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány. Ők nyújtanak szakmai és anyagi támogatást. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a helyben gyűjtött forrásokat megduplázzák.

A Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kurátora, Bardócz István elmondta, rendkívül büszkék arra, hogy találnak olyan embereket, akik időt és energiát szánnak arra, hogy saját településüket jobbá és szebbé tegyék.

Forrás: Csáky András Facebook és CTV.hu

Kapcsolódó cikkek